Pardubický kraj: Náročná rekonstrukce rehabilitace ve Svitavách je u konce

30.09.2019 12:39

Pardubický kraj zafinancoval rekonstrukci přízemí rehabilitačního oddělení v objektu H svitavské nemocnice. Její náročnost byla dána stářím budovy a špatnými rozvody vody, ústředního topení nebo kanalizace. Náklady na tuto akci byly 29,5 miliónů korun s DPH.

Pardubický kraj: Náročná rekonstrukce rehabilitace ve Svitavách je u konce
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Budova H vznikla na přelomu 70. a 80. let minulého století. Od té doby nebyla rekonstruována. V průběhu stavby bylo potřeba vyřešit řadu stavebních komplikací. Oproti předpokladům jsme museli mimo jiné zajistit její statiku,“ sdělil radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Rekonstrukce se uskutečnila od října 2018 do srpna 2019, v přízemí budovy H kde se nachází pracoviště vodoléčby a elektroléčby. Důvodem byl havarijní stav kanalizaci, rozvodů ústředního topení a vody. Opravy si vyžádal i nosný systém budovy.

„Kromě odstranění závad byly zmodernizovány prostory pro přístrojovou léčbu a bylo pořízeno nové vybavení vodoléčby. Komfort se zvýšil personálu i pacientům, kteří mají nově k dispozici uzamykatelné skříňky. Celkové náklady projektu jsou ve výší 29,5 miliónů korun,“ Ladislav Valtr.

Na opravené prostory se může podívat i veřejnost dne 9. října od 10 do 16 hodin. Lidé se mohou seznámit i s novým přístrojovým vybavením.

„Pardubický kraj investuje do všech nemocnic po celém regionu. Naší snahou je nastavit jasný směr rozvoje každé z nich i v následujících letech. V případě svitavské nemocnice jsme již ve fázi schvalování ucelené studie, která mapuje potřeby tohoto zařízení,“ dodal Ladislav Valtr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…