Pardubický kraj: Nominovaných na nejvyšší ocenění je téměř padesát

21.02.2018 14:04

Cena za zásluhy o Pardubický kraj a Cena Michala Rabase za záchranu. To jsou nejvyšší krajská ocenění, která budou v letošním roce rozdána již popáté. Slavnostní předávání se uskuteční tradičně na začátku května ve Východočeském divadle. Jména osobností, která ocenění převezmou, dnes schválili krajští zastupitelé.

Pardubický kraj: Nominovaných na nejvyšší ocenění je téměř padesát
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Celkem jsme obdrželi 46 nominací, z toho 33 na Cenu o zásluhy a 13 na Cenu Michala Rabase. Vysoké číslo opět vypovídá o tom, že v našem kraji máme spoustu zajímavých osobností, jejichž činy si zaslouží ocenit. Komise složená ze zástupců jednotlivých politických klubů v zastupitelstvu se shodla na jménech, která jsou skutečně zajímavá a tato nejvyšší krajská ocenění si zcela jistě zaslouží,“ řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Šestičlenný poradní sbor v čele s hejtmanem doporučil udělit celkem sedm cen. Jejich návrhy dnes schválilo i Zastupitelstvo Pardubického kraje. Cena za zásluhy bude udělena Vlastislavu Novákovi za celoživotní přínos k rozvoji hudebních aktivit a zejména sborového zpěvu v Pardubickém kraji, a Boženě Ivanové za účast ve druhé světové válce a celoživotní přínos české armádě a snahu o popularizaci armády nejen v Pardubickém kraji. Cenu za zásluhy získají také Vojtěch Sedláček a Karel Telecký za dlouholetou organizaci benefičního festivalu Hudba pomáhá. Posledním oceněným za zásluhy bude bývalý rektor pardubické univerzity Miroslav Ludwig za osobní přínos k rozvoji univerzitních studií v Pardubickém kraji.

Cenu Michala Rabase za záchranu obdrží Michal Zölfl, Ladislav Částek a Miroslav Albert, kteří poskytli pomoc muži, kterého postihla náhlá srdeční příhoda. Cenu si odnese také student zdravotnické školy Ondřej Slabý za účinnou pomoc spolucestující, u které se rozvinula silná alergická reakce. Třetím laureátem na cenu za záchranu je organizace Zdravotní klaun za dlouhodobou spolupráci s nemocnicemi a dalšími zařízeními v Pardubickém kraji.

Ocenění budou vybraným osobnostem předána 2. května 2018 ve Východočeském divadle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…