Pardubický kraj: Novináři z Británie přiletěli přímou linkou poznávat region

12.09.2017 19:14

V návaznosti na otevření přímé linky Pardubice- Londýn dorazila minulý týden do Pardubic pětice novinářů z britských médií. Jejich cestu zorganizovala Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci s českým zastoupením CzechTourism v Londýně. Na přípravě programu se podílely i oblastní destinační managementy Pardubicko a Českomoravské pomezí.

Pardubický kraj: Novináři z Británie přiletěli přímou linkou poznávat region
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Hlavním smyslem press tripu bylo představit turistické možnosti našeho regionu potenciálním turistům z britských ostrovů, kteří mají nyní třikrát týdně otevřenou přímou cestu do našeho krajského města z letiště Londýn – Stansted. „Pořádání informačních cest pro novináře je velmi efektivní marketingový nástroj. Jsem přesvědčen, že toto je ta správná cesta, jak dostat informace o turistických možnostech našeho kraje k dalším cestovatelům,” řekl René Živný, radní Pardubického kraje pro cestovní ruch.

Pro zástupce britských médií byl připraven atraktivní třídenní program. Bezprostředně po příletu na pardubické letiště byli přivítáni zástupcem letiště a informováni o plánovaném rozvoji a blízkém otevření nového terminálu. Po procházce historickým centrem města a návštěvě pardubického zámku byl den příjemně zakončen exkurzí a degustací v pivovaru Pernštejn. Druhý den dopoledne hosté obdivovali areál Národního hřebčína Kladruby nad Labem a odpoledne historickou krásu Litomyšle, včetně zámku zapsaného do seznamu UNESCO. Třetí den byl vyvrcholením informační cesty, a proto byl program opravdu lákavý. Ráno výstup na Kunětickou horu, prohlídka golfového areálu Golf Resort Dříteč a odpoledne účast na poslední kvalifikaci na Velkou pardubickou steeplechase na dostihovém závodišti v Pardubicích.

„Novináři z Velké Británie byli překvapeni a nadšeni z dobré kvality a nízkých cen služeb. Velmi se zajímali o historické památky a gastronomii východních Čech. Věřím, že svoje nadšení přenesou i na své čtenáře,” poznamenala ředitelka Destinační společnosti Východní Čechy Alena Horáková.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…