Pardubický kraj: Projekt Česko-polská Hřebenovka odstartoval

07.04.2018 11:16

Zástupci všech 18 partnerů projektu Česko-polská Hřebenovka – východní část se sešli, aby společně odstartovali tento výjimečný, aktivitami nabitý projekt.

Pardubický kraj: Projekt Česko-polská Hřebenovka odstartoval
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Jednalo se o skutečný kick-off meeting. Jednání v sále Krajského úřadu Královéhradeckého kraje vedl zástupce hlavního partnera projektu Euroregionu Glacensis pan Jaroslav Štefek. Ten během setkání zrekapituloval celý záměr a vytýčil hlavní milníky naprosto unikátního projektu, který nejen počtem partnerů, množstvím aktivit, ale především významem pro cestovní ruch převyšuje všechny dosavadní akce v česko-polském příhraničním území.

Do projektu je zapojeno české i polské příhraničí, jmenujme alespoň namátkou některé z českých partnerů projektu. V oblasti marketingových aktivit jsou to například Olomoucký, Pardubický, Královéhradecký i Liberecký kraj, tedy všechny kraje, jejichž územím hřebenová trasa vede. Z polské strany se projektu zúčastní například Stowarzyszenie Gmin Zemie Klodzkiej, Powiat Klodzki a mnoha dalších klíčových partnerů.

V rámci projektu bude obnovena historická hřebenová turistická trasa s několika propojeními přes hranici, bude vybudováno 11 rozhleden (z toho 8 rozhleden bude historickým obnovením již zaniklých rozhleden), postavena dvě česko-polská turistická informační centra (v Neratově a Novém Hrádku) a obnoven Jánský most v Neratově. V rámci projektu bude realizována i propagační kampaň adekvátní rozsahu i významu projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…