Pardubický kraj: První Senior festival přivítal v Chrudimi na tisícovku účastníků

18.06.2019 9:52

Novou tradici zahájil Spolek Hurá na Výlet za podpory Pardubického kraje a města Chrudim minulou sobotu v Chrudimi. Jejich prvního Senior festivalu se zúčastnilo na tisíc seniorů, pro které dojely svozové autobusy do desítek obcí a měst v kraji. Organizátoři pro ně připravili program v Klášterních zahradách a na Resselově náměstí, který vyvrcholil vystoupením Moravanky a známého dua Eva a Vašek.

Pardubický kraj: První Senior festival přivítal v Chrudimi na tisícovku účastníků
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Spolek Hurá na Výlet navázal na to, jak za pomocí sponzorů a hlavně mnoha dobrovolníků nabízí v průběhu roku seniorům společné výlety za přijatelné ceny a další společný program. Tentokrát se jeho členové rozhodli uspořádat velkou akci přímo v Chrudimi a seniory tam zdarma dovézt autobusy.

„Poděkování si zaslouží všichni naši partneři, ale také desítky dobrovolníků, bez nichž by se Senior festival neobešel. Věřím, že na letošní úspěšný začátek navážeme i v příštím roce,“ konstatuje Tomáš Martinek, předseda Spolku Hurá na Výlet.

„Velmi rádi jsme se k Senior festivalu připojili v rámci našich aktivit nazvaných Pardubický kraj pro rodinu. Rodina totiž nejsou jen děti a rodiče, ale také starší generace, na kterou se často trochu zapomíná,“ říká radní Pavel Šotola a pokračuje: „Snažíme se, aby se k seniorům dostaly potřebné informace, které jim mohou usnadnit řešení různých problémů, a taková akce spojená navíc s řadou příjemných prožitků, je k tomu ideální příležitostí.“

Klášterní zahrady v Chrudimi poskytly i ve velkém horku účastníkům potřebný stín včetně dalšího zázemí a staly se ideálním místem pro takovou akci, což uvítal i starosta města František Pilný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…