Pardubický kraj: Zástupci dětských parlamentů se sešli na krajském úřadě

23.05.2019 9:52

V Sále Jana Kašpara se konala Krajská konference žákovských parlamentů Pardubického kraje. Už potřetí ji uspořádala základní škola z Chrasti, která je jednou ze dvou pilotních škol Pardubického kraje, které zaváděly žákovské parlamenty. Záštitu nad celou akcí převzal radní pro školství Bohumil Bernášek.

Pardubický kraj: Zástupci dětských parlamentů se sešli na krajském úřadě
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Dnes jsme chtěli dětem i pedagogům představit fungování chrasteckého školního parlamentu. Seznámili jsme je s dobrými příklady praxe, sdíleli jsme znalosti. Z dnešního setkání si pak odvezli nápady pro další činnost,“ sdělila ředitelka chrastecké školy Lenka Budínská.

Setkání navštívilo 123 žáků a 23 pedagogů z 20 škol Pardubického kraje. Děti se měly možnost seznámit s prvky demokracie. Vyzkoušely si, jak se tvoří tým i jaké je to prosadit názor v kolektivu.

„Jsem moc rád, že žáci základních škol mají možnost poznávat a uplatňovat demokratické postupy. Dětské parlamenty jsou krásným příkladem, jak se seznámit s věcmi, které zná většina lidí jen z televizních obrazovek. O dobré práci chrastecké školy svědčí fakt, že je o konferenci nebývalý zájem,“ řekl Bohumil Bernášek, radní odpovědný za školství.

Žáci z Chrasti, kteří se ve volném čase věnují „parlamentní činnosti“, mají stále co dělat. Učí se na konkrétních projektech, které mají sami od začátku do konce na starost. Pravidelnými akcemi jsou například turnaj ve florbale a přehazované nebo celoškolní talentová soutěž. Jednou do roka se také „parlameňtáci“ setkávají s ředitelkou školy, která čelí dotazům na problémy týkajících se chodu školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…