Pardubický kraj dokončil tři stavby pro transformaci sociálních služeb

11.08.2019 9:51

Radní Pardubického kraje rekapitulovali stav investic za II. čtvrtletí letošního roku. Kraj v tomto období dokončil čtyři stavby a 16 dalších zahájil. Ve fázi realizace je 50 staveb a v zadávacím řízení dalších 14.

Pardubický kraj dokončil tři stavby pro transformaci sociálních služeb
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Na jaře se nám sešly tři dokončené stavby z oblasti transformace sociální péče. Jedná se o nové komunitní bydlení pro zdravotně postižené klienty našich pobytových zařízení ve Svitavách, Bystrém a na Žampachu v celkové hodnotě 125 milionů korun. Pardubický kraj je bude slavnostně otevírat v příštích týdnech. Čtvrtou dokončenou investicí je demolice v Pardubické nemocnici, která umožní výstavbu nového psychiatrického pavilonu,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Roman Línek.

Nově zahájené stavby jsou převážně z oblasti školství, ale také dopravy, sociálních věcí a kultury. „Největší zahájenou investicí je modernizace společenské části Domu hudby za 56 milionů korun a realizace úspor energie na této budově, kde sídlí krajská konzervatoř, za 30 milionů korun s polovičním přispěním Evropské unie. Vše má být za rok hotové,“ sdělil hejtman Martin Netolický a pokračoval: „Druhou velkou investicí je modernizace silnice II/315 křižovatka s III/36016 – Hrádek za 51 milionů korun. Zahájena byla také výstavba provozní budovy Dělostřelecké tvrze Bouda za 25 milionů korun a další stavby.“

Ve výhledu má Pardubický kraj v rámci Programu údržby a rozvoje nemovitého majetku projektové záměry za téměř 8 miliard korun. „Většina staveb bude uplatněna do výzev IROP,“ dodal Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…