Pardubický kraj rozdělí spolkům v prvním pololetí čtvrt milionu

21.03.2018 11:28

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila částečné poskytnutí dotací z dotačního programu na podporu nestátních neziskových organizací v oblasti požární ochrany, ochrany obyvatelstva, integrovaného záchranného systému, krizového řízení, zajišťování obrany a bezpečnosti státu a rozvíjení souvisejících tradic. Celkově bude v letošním roce rozděleno 500 tisíc korun s tím, že nyní krajští radní rozdělili 216 tisíc korun na akce konané v prvním pololetí.

Pardubický kraj rozdělí spolkům v prvním pololetí čtvrt milionu
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Poprvé jsme tento dotační titul vyhlásili v polovině loňského roku, a již jsme avizovali, že jej budeme vyhlašovat po celé funkční období. Podařilo se nám tak zavést systém a vytvořit podmínky v poskytování dotací spolkům, nadacím, nadačním fondům, ústavům a obecně prospěšným společnostem, které působí v oblasti požární ochrany, ochrany obyvatelstva, integrovaného záchranného systému, krizového řízení, zajišťování obrany a bezpečnosti státu a rozvíjení souvisejících tradic,“ řekl hejtman Martin Netolický s tím, že žádosti posoudil výbor zastupitelstva pro IZS.

„Finanční příspěvky slouží jako podpora hasičům, obcím a dalším složkám, které pořádají požární soutěže, vzdělávací a výchovné aktivity, různé výroční akce či publikují v oblasti požární ochrany a prevence,“ sdělil Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…