Pardubičtí hasiči přivítali na pracovní návštěvě generálního ředitele HZS ČR

01.05.2016 16:17

Hned na dva dny (27. a 28. dubna) zavítal generální ředitel HZS ČR brig. gen. Drahoslav Ryba do Pardubického kraje. Akce se uskutečnila v rámci plánovaných návštěv HZS krajů a Pardubický kraj byl pátým v pořadí.

Pardubičtí hasiči přivítali na pracovní návštěvě generálního ředitele HZS ČR
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Generální ředitel HZS ČR zahájil svoji návštěvu na Krajském úřadu Pardubického kraje, kde v doprovodu krajského ředitele plk. Miroslava Kvasničky pohovořil s hejtmanem Martinem Netolickým. Společně byla probírána vzájemná spolupráce kraje a profesionálních hasičů a dobrovolných hasičů. Dále podpora dobrovolných hasičů a využití nové dotace pro sbory dobrovolných hasičů. Generální ředitel zhodnotil využívání prostředků od pojišťoven a diskutována byla také činnost JSDH obcí a spolků působících na úseku požární ochrany.

V odpoledních hodinách brig. gen. Ryba navštívil centrální stanici v Pardubicích. Čas zde byl nejen na prohlídku stanice, ale také na seznámení s novými prostory Krajského operačního a informačního střediska HZS Pardubického kraje a budovu krajského ředitelství. S vedením HZS Pardubického kraje řešil brig. gen. Ing. Ryba novou koncepci vzdělávání, financování sboru po ukončení projektů z evropských fondů nebo nárůst agend na úseku požární prevence.

Později odpoledne se generální ředitel potkal na Krajském ředitelství HZS Pardubického kraje se zástupci krajského i okresních Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Pardubického kraje. Zde byla oceněna především výborná vzájemná spolupráce a to především v oblasti společných soutěží požárního sportu a nově i disciplínách TFA. Generální ředitel ocenil obětavou a systematickou práci JSDH obcí s mládeží a vynikající výsledky této práce, kdy si mladí hasiči přivážejí i ze světových soutěží nejvyšší ocenění. Opět se probírala nová dotace pro dobrovolné hasiče a také další možnosti podpory krajských, případně okresních sdružení ze strany státu.

Hlavní náplní celého výjezdu byly opět návštěvy stanic a diskuze s hasiči. Celkem navštívil generální ředitel pět stanic. Ve Vysokém Mýtě, v Chrudimi, Pardubicích, Přelouči a Seči. Nikde nechyběla prohlídka prostor a také diskuze s výjezdovými hasiči, aby si generální ředitel udělal obrázek o problémech, které je trápí. Nejčastěji se jednalo o nevyhovující prostory stanice, tak tomu bylo například na stanici v Přelouči nebo špatné zázemí pro fyzickou přípravu. Diskutovány byly také nové výstrojní prvky nebo technika, která hasičům dnes a denně slouží.

Ve čtvrtek ráno zavítal brig. gen. Ryba do Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, kde s jeho ředitelem Ing. Rostislavem Richterem probíral další zaměření v oblasti výzkumu, vývoje a inovací a dalšího směřování a rozvoje Institutu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…