Parní vlak Českých drah vyrazí v sobotu z Prahy-Braníka do Vlašimi

24.08.2017 19:28

Tuto sobotu 26. srpna vypraví České dráhy poslední prázdninový nostalgický vlak do Posázaví.

Parní vlak Českých drah vyrazí v sobotu z Prahy-Braníka do Vlašimi
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Pojede z Prahy-Braníka přes Davli, Jílové u Prahy, Čerčany a Benešov do Vlašimi. Soupravu, která bude sestavená z historických vozů 3. třídy a bufetového vozu, poveze parní lokomotiva „Ušatá“. Po trase vlaku bude možné navštívit řadu zajímavých míst, např. např. muzeum těžby zlata v Jílovém u Prahy, Vojensko-historické muzeum v Lešanech, pivovar Ferdinand v Benešově nebo zámek Jemniště v Postupicích.
Historický vlak bude tuto sobotu odjíždět z Prahy-Braníka v 9:00 a do cílové stanice Vlašim přijede ve 12:19. Na zpáteční cestu do Prahy se vlak vydá za Sázavy v 15:33. Zpáteční jízdenka z Prahy do Vlašimi stojí 320 korun, v prodeji jsou i jízdenky pro kratší úseky a zlevněné jízdenky pro děti.

V soupravě vlaku budou zařazeny vozy 3. třídy s dřevěnými lavicemi ze 40. let minulého století. Při cestě bude možné zakoupit si pivo, limonádu nebo párek s hořčicí a upomínkové předměty v bufetovém voze.
Vlak projede nejkrásnější trasu „Posázavského pacifiku“ do Čerčan. Kromě překrásného okolí železniční tratě vybudované v kaňonu řeky Sázavy s několika tunely a kamennými viadukty mohou cestující z parního vlaku navštívit mnoho kulturních akcí a památek v Posázaví.

V Jílovém u Prahy bude možné prohlédnout si regionální muzeum těžby zlata se středověkými zlatými štolami. Ze zastávky Krhanice můžou cestující dojít do Vojensko-historického muzea v Lešanech. V Týnci nad Sázavou lze navštívit Týnecký hrad nebo nedalekou zříceninu hradu Zbořený Kostelec. V Benešově bude možné po předchozí rezervaci absolvovat prohlídku pivovaru Ferdinand nebo se svézt okružní jízdou ekovláčkem z nádraží až na Konopiště. Milovníky historie bude v Postupicích očekávat průvodkyně zámku Jemniště, která si odvede zájemce na prohlídku. Ve Vlašimi stojí za návštěvu unikátní expozice zástupců volně žijících živočichů ČR v ParaZOO nebo zámecký park s čínským pavilonem. Ti, co rádi zavzpomínají na historii tratě do Dolních Kralovic, která ustoupila vodnímu dílu Želivka, si budou moci prohlédnout výstavu fotografií a pohlednic na samotném nádraží.

Jízdní řád parního vlaku naleznete ZDE

Při zakoupení jízdenky v předprodeji je místenka zdarma.
Jízdenky je možné zakoupit v předprodeji v mezinárodní pokladně na Masarykově nádraží (denně v době 8:00 – 12:00, 12:30 – 16:00 a 16:15 – 18:00) a také na nádraží Praha-Braník (pondělí až čtvrtek 7:00 – 11:30 a 12:15 – 17:20, pátek a sobota 6:00–11:30 a 12:30–18:00, neděle 6:00–11:30 a 12:15–17:20). Platba je možná pouze v hotovosti. Více informací o akci poskytne Regionální obchodní centrum ČD Praha (tel. 972 241 629) nebo zaměstnanci železničních stanic Praha-Braník (725 859 426) a Praha Masarykovo nádraží (972 246 161).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

NKÚ: Očekávané přínosy vzniku Národní sportovní agentury nebyly naplněny, miliardové dotace netransparentní a bez kontroly efektivity

10:17 NKÚ: Očekávané přínosy vzniku Národní sportovní agentury nebyly naplněny, miliardové dotace netransparentní a bez kontroly efektivity

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) a Národní sportovní agentura (NSA) vydaly v lete…