Parní vlaky ČD svezou cestující na Křivoklání a Poslední parní víkend v Lužné u Rakovníka

11.10.2014 8:00

Na tento víkend 11. a 12. října připravily České dráhy ve středních Čechách dvě zajímavé akce pro milovníky železniční nostalgie a rodiny s dětmi.

Parní vlaky ČD svezou cestující na Křivoklání a Poslední parní víkend v Lužné u Rakovníka
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V sobotu zamíří parní vlak na jubilejní 20. ročník rytířských slavností na Křivoklátě, známých jako Křivoklání. Soupravu poveze parní lokomotiva „Štokr“ a pojede z Prahy-Braníka přes Beroun a Křivoklát až do Lužné u Rakovníka. Stejnou cílovou stanici bude mít v sobotu i v neděli jiný parní vlak, který pojede z Masarykova nádraží přes Dejvice a Kladno. Tuto soupravu poveze lokomotiva „Papoušek“. Návštěvníci Železničního muzea v Lužné u Rakovníka se mohou těšit na tradiční Poslední parní víkend.

Parní expres na Křivoklání

Parní vlak na středověké hradní slavnosti Křivoklání a do železničního muzea v Lužné u Rakovníka pojede v sobotu 11. října. Odjíždí z Prahy-Braníka v 8:52, na Křivoklát přijede v 11:28 a do Lužné u Rakovníka ve 12:36 hod. Zpět z Lužné se vlak vrací v 15:05, z Křivoklátu v 16:02. Návrat na branické nádraží je plánovaný na 18:29. Vlak poveze parní lokomotiva „Štokr“.

Zpáteční jízdenka na Křivoklát stojí dospělé cestující 280 korun. V prodeji bude pro tento úsek také rodinná zpáteční jízdenka z Prahy na Křivoklát za 570 Kč a jednosměrná jízdenka za 240 Kč. Jízdenka z Křivoklátu do Lužné bude stát 120 Kč. Děti ve věku 6 – 15 let mají poloviční slevu, děti do 6 let jedou zdarma. Jízdenky s bezplatnými místenkami je možné koupit v předprodeji v Praze na Masarykově nádraží v mezinárodní pokladně nebo v osobní pokladně v Praze-Braníku denně od 8:00 do 18:00 hod.

Na Křivoklátě čeká návštěvníky 20. ročník mezinárodního festivalu se středověkými řemesly, šermíři a bohatým programem pro děti i dospělé včetně občerstvení.

Předprodej jízdenek a místenek probíhá na nádraží Praha-Braník denně od 7 do 17 hodin a v mezinárodní pokladně na pražském Masarykově nádraží denně od 8 do 18 hodin. K jízdence v předprodeji obdrží cestující zdarma místenku.

Poslední parní víkend v Železničním muzeu ČD v Lužné u Rakovníka

V sobotu a neděli 11. a 12. října pojede z pražského Masarykova nádraží parní vlak do Lužné u Rakovníka, kde proběhne tradiční akce Poslední parní víkend. Vlak odjíždí v 8:09 a do Lužné přijede v 10:05. Zpět do Prahy se vrací ve 14:55. Soupravu sestavenou z historických vozů poveze parní lokomotiva „Papoušek“.

Zájemci o nostalgické jízdy se mohou svézt z Lužné u Rakovníka do Kolešovic a zpět. Parní vlak odjíždí z Lužné ve 12:30 a do Kolešovic přijede ve 13:21.

Zpět do Lužné pak bude odjíždět ve 13:40. Poveze ho lokomotiva „Kremák“. Prodej jízdenek ve všech vlacích zajišťuje vlakový personál.

V luženském železničním muzeu si mohou návštěvníci prohlédnout expozici historických lokomotiv, vozů a drážní techniky, k vidění bude i modelové kolejiště, je možné se svézt úzkorozchodnou parní lokomotivou č. 21. Zajištěné bude občerstvení, prodej upomínkových předmětů a železniční literatury.

Detailní informace o muzeu Českých drah jsou na www.cdmuzeum.cz. Muzeum bude mít otevřeno oba dny od 9:30 do 17:00 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…