Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato na Danubius Gastro 2014

14.02.2014 19:38

Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn uspěl v přehlídce kuchařského a cukrářského umění na mezinárodním veletrhu gastronomie Danubius Gastro 2014, který proběhl první únorový víkend v Bratislavě.

Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato na Danubius Gastro 2014
Foto: Clarion Hotel
Popisek: Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato na Danubius Gastro 2014

V soutěži Poezie v gastronomii 2014 se se svým příspěvkem na téma thajská zahrada stal absolutním vítězem v disciplíně uměleckého vyřezávání z ovoce, carvingu. „Snažíme se podporovat a motivovat talentované členy našeho týmu, aby se rozvíjeli v tom, co je baví. Jednak pozitivně reprezentují náš hotel navenek, zároveň tak rozšiřují možnosti, jak můžeme překvapit naše hotelové hosty a nabídnout jim něco speciálního.“, komentovala vítězství svého zaměstnance Radka Řeháková, ředitelka Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn. Pavel Švestka i přes svůj poměrně nízký věk absolvoval řadu carvingových soutěží.

V loňském roce získal jednu ze zlatých medailí právě na veletrhu Danubius Gastro, letošním absolutním vítězstvím posunul svoji účast zase o krok dál. V minulosti obsadil 1. místo na Carving Cup Hradec 2013, nebo 6. Místo na Top Triatlon Praha carving show.

„Nejbližší akcí, které bych se chtěl zúčastnit a kde bych chtěl uspět je Gastro Hradec, mým velkým snem je zúčastnit se Mistrovství Evropy v carvingu. Vzhledem k tomu, že se na tuto akci sjíždějí soupeři z celého světa, kteří se věnují vyřezávání řadu let, byla by to velká zkušenost a škola.“, dodal Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn.

Pavel Švestka  (20), absolvoval Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště Polička, obor kuchař/ číšník,  kde se pod vedením Luďka Procházky  začal věnovat carvingu a účastnit se odborných soutěží. Do Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn nastoupil do úseku studené kuchyně v prosinci 2013.

Danubius Gastro je tradičním veletrhem gastronomie a hotelnictví, který přináší přehlídku gastronomických trendů, potravin, vína, kávy a profesionální gastro techniky. Letošního 21. ročníku se v bratislavské Incheba Areně zúčastnilo na 400 vystavovatelů z 12 zemí světa včetně Slovenska a České republiky. V rámci doprovodného programu probíhají soutěže „Poezie v gastronomii“ a „Danubius Gastro Cup“, kde v různých podkategoriích soutěží kuchaři, cukráři a baristé z celého světa.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.