Pavlof, s.r.o.: Pálavský krpál pojede v Mikulově půl tisíce cyklistů

30.07.2012 15:10

Cyklistický závod přes nejkrásnější kouty jižní Moravy - Pálavský krpál odstartuje už tuto sobotu 4. 8. dopoledne přímo z historického centra na náměstí v Mikulově. V pořadí 5. ročník prestižního závodu pro rekreační i profesionální cyklisty je součástí největšího domácího cyklomaratonu Galaxy série 2012.

Pavlof, s.r.o.: Pálavský krpál pojede v Mikulově půl tisíce cyklistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Krajina kolem přehrady Nové Mlýny

„Vloni jsme měli přihlášeno na 450 účastníků, v letošním roce to vypadá, že překročíme rekordních 500 závodníků. Na dlouhé trati bude favoritem znojemský cyklokrosový reprezentant Zdeněk Mlynář, který v současnosti patří k naší domácí špičce. Jsme zvědaví, jestli si na Pálavském krpále už po čtvrté za sebou dojede pro vítězství,“ komentoval pořadatel závodu Zdeněk Janeček.

Pro závodníky budou připraveny dvě trasy o délce 36km a 62km. Začátek delšího závodu je v 10:30 dopoledne, závod na kratší trať odstartuje v 11:15. Start i cíl závodu je na náměstí v Mikulově. Během dopoledne bude v areálu letního amfiteátru odstartován také závod pro děti a nejmenší od 4 do 14 let.

Pálavský krpál je určen jak pro hobby cyklisty, kteří si chtějí projet zajímavou trať vedoucí z Mikulova vinicemi a polními cestami až do rakouských příhraničních vesniček, tak pro výkonnostní bikery a profesionální jezdce. Autorem trasy je úspěšný český cyklista Milan Bachman.

„Pálavský krpál zahájí v atraktivním prostředí historického náměstí sám starosta Mikulova, pan Rostislav Koštial. Doufáme, že cyklisty přijdou na start povzbudit také stovky diváků. Pro závodníky jsme připravili zázemí v letním amfiteátru, kde budou moci přihlášení účastníci zdarma kempovat,“ dodal Zdeněk Janeček.

Pro každého startujícího bude připraveno občerstvení a teplé jídlo z kuchyně Hotelu Pavlov. Předem registrovaní závodníci navíc získají jako dárek láhev skvělého pavlovského vína. Cena startovného na místě je 450 Kč. Více informací najdete na www.pavlof-sport.cz a www.galaxy-serie.cz

Nad akcí převzal záštitu starosta města Mikulov Rostislav Koštial. Generálním partnerem závodu je Klimatex, a. s.

 

Harmonogram závodu:

trasa A - dlouhá 62km – start v 10:30

trasa B - krátká 36km – start v 11:15

Start: náměstí v Mikulově.

Cíl: amfiteátr v Mikulově.

Vložené závody dětí: start v 11:25 v letním amfiteátru

Fotogalerie závodu z minulého ročníku:

http://www.pavlof-sport.cz/clanek/90/palavsky-krpal-2011.html
 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…