Finále soutěže PEKAŘ ROKU se účastnilo 15 mladých talentů. Soutěžící museli pod doholedem odborné portoy prokázat dovednosti při výrobě chleba a běžného pečiva, vánoček a chodských koláčů. Devatenáctý ročník této soutěže se již potřetí konal ve speciálně vybudovaném pekařském centru pavilonu V Brněnského výstaviště. Atraktivní podívaná – pečení v „přímém přenosu“ před očima diváků a možnost shlednout exponáty vytvořené zručnými mladými pekaři upoutal velký zájem veřejnosti.
„Pekařské soutěže mají dlouhou tradici a pozitivní motivaci pro mladé soutěžící. Zdravá rivalita přispívá ke zvyšování řemeslné zručnosti, upevňování správných výrobních návyků a k růstu kvalifikace. Účastníci získávají velmi cenné zkušenosti pro svoji budoucí praxi a upevňují si zároveň i hrdost k pekařskému řemeslu. Výchova mladé generace potravinářů je šancí vrátit se opět k poctivému řemeslu a výrobě kvalitních tuzemských potravinářských výrobků,“ uvádí předseda Svazu pekařů Jaromír Dřízal a dodává: „Pekařem se dnes v České republice učí zhruba 600 žáků, což je pro obor s více jak dvacetitisíci zaměstnanci velmi málo. Přitom pro zaměstnavatele – pekárny, je v současné době 'vyučený pekař' nedostatkovou profesí a má před sebou velmi dobrou perspektivu.“

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva