Plavby Olomouc: Festival Řeka má duši startuje už za týden

10.08.2018 7:34

Festival Řeka má duši, který v Olomouci již třetím rokem pořádají Plavby Olomouc, vás zve na hudební koncerty, elektronik DJ`s a vyvrcholení festivalu v podobě audiovizuální show, kombinující divadelně taneční prvky se site specific a autorskou hudbou, v podání celorepublikově významných umělců.

Plavby Olomouc: Festival Řeka má duši startuje už za týden
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Vše se odehrává na vodní hladině. Máte jedinečnou příležitost zhlédnout mistryni Evropy v šálové akrobacii, nominantku na cenu Thálie či tanečnice, vystupující na scéně Národního divadla. Letos poprvé přímo v centru města, v olomouckém parku na jezírku ve Smetanových sadech. Festival probíhá v rámci letní Flóry, která slaví už 60leté výročí, od pátku 17. srpna do sobotních ranních hodin.

„Letos nás budování protipovodňových opatření řeky Moravy přimělo změnit nejen lokaci plaveb, ale i této akce. Posunuli jsme se tak blíže centru města. A tato změna není na úkor kvality festivalu. Naopak, prostředí jezírka je pro nás neopakovatelnou výzvou a Smetanovy sady mají magickou atmosféru. Kdo ví, zda tam nezakotvíme,“ uvádí s úsměvem hlavní organizátor Šimon Pelikán.

Festival bude zahájen v 18:30 hudebním uskupením Ptakustik. Následovat bude olomoucká kapela Sugar and Spice. Hlavní část programu, výše zmíněná divadelní inscenace, začne po setmění ve 21:30. Závěr bude patřit světelné dj`s show. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v informačním centru Olomouce za 120Kč nebo na místě za 150Kč. Děti do 15 let mají vstupné na akci zdarma.

Tematická akce se letos inspirovala románem Lewise Carrolla Alenka v říši divů. Tak, jako v loňských ročnících, i letos ovládnou plovoucí jeviště herci z olomouckého Divadla Tramtarie. Mimo jiné, společnost jim budou dělat zpěváci, tanečníci, akrobaté, mistři scénických světel i zvuků z celé republiky. Ti všichni spojí síly pod taktovkou režiséra Vladislava Kracíka a vytvoří magickou show, která i díky pokročilým světelným technologiím, rozezní nejen onen plovoucí jevištní ostrov, ale také celé jezírko i veškerou přilehlou flóru.
Loňských ročníků se zúčastnilo na stovky diváků. Akce podobného formátu je jediná v republice a divadelní představení je zinscenováno pouze pro tento večer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…