Plenární zasedání europarlamentu se koná příští týden ve Štrasburku

22.10.2016 21:40

Poslanci proberou například výsledky summitu s předsedy Junckerem a Tuskem.

Plenární zasedání europarlamentu se koná příští týden ve Štrasburku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropský parlament

Poslanci zhodnotí výsledky jednání Evropské rady, která se sešla 20. - 21. října 2016. Tříhodinová debata s předsedou Komise Jeanem-Claudem Junckerem a předsedou Rady Donaldem Tuskem se koná ve středu ráno. Bude se hovořit o dalším postupu ve věci dohody o volném obchodu EU s Kanadou (CETA), vyjednáváních o liberalizaci obchodu s dalšími zeměmi, vztazích EU - Rusko, vývoji migrace ve Středozemním moři a ochraně vnějších hranic EU. 

Pracovní program Evropské Komise: Debata EP o prioritách unie pro rok 2017

Europoslanci budou diskutovat pracovní program Evropské komise pro rok 2017 v úterý odpoledne hned po jeho přijetí kolegiem komisařů. Letošní rozprava o pracovním programu Komise vyústí v historicky první společné prohlášení, které shrne společné cíle a priority pro následující rok 2017. Prohlášení bude podepsáno předsedy Parlamentu, Rady a Komise v prosinci tohoto roku.

Více prostředků na pracovní místa a mládež: europoslanci o rozpočtu 2017

Evropský parlament bude ve středu hlasovat své stanovisko k rozpočtu pro rok 2017 a následně zahájí jednání s Radou EU. Europoslanci požadují navýšení rozpočtu v oblastech zaměstnávání mladých lidí, podpoře hospodářského růstu či pomoci třetím zemím s cílem zmírnit dopady migrační krize. Chtějí tak zvrátit veškeré škrty navržené Radou. 

Víceletý rozpočet EU: Poslanci požadují víc prostředků na vyrovnání se s krizí

EU potřebuje aktualizovat svůj víceletý finanční rámec za účelem zvládnutí nečekaných krizí. Europoslanci budou o tomto tématu debatovat na nadcházející pondělní schůzi s komisařkou Kristalinou Georgievovou. Poslanci na jednu stranu uznávají, že návrh Komise na revizi víceletého finančního rámce skutečně odpovídá požadavkům Parlamentu z července tohoto roku, které se týkaly větší flexibility a finančních rezerv na eventuální budoucí krizové situace. 

Europoslanci budou jednat o omezení průmyslových trans mastných kyselin v potravinách

EU by měla zavést závazné limity na obsah průmyslově vyráběných trans mastných kyselin v potravinách, které mohou zvyšovat riziko kardiovaskulárních onemocnění, neplodnosti, Alzheimerovy choroby, cukrovky či obezity, píše se v návrhu usnesení, které bude předloženo středečnímu hlasování Evropského parlamentu. 
 
Další informace

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…