Plošná stávka řidičů kvůli nízkým mzdám zřejmě nebude

05.04.2017 13:03

Podle informací, které má aktuálně Ústecký kraj k dispozici, nebude ve čtvrtek 6. dubna plošná stávka řidičů linkových autobusů, která by zasáhla převážnou část území kraje.

Plošná stávka řidičů kvůli nízkým mzdám zřejmě nebude
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Dne 3. dubna se dopravce Arriva Teplice vyjádřil, že jeho řidiči se stávky nezúčastní. Společnost BusLine ve své tiskové zprávě dne 4. dubna vyjádřila přesvědčení, že není důvod k obavám z narušení autobusové dopravy a obyvatelé Ústeckého kraje se nemusí obávat, že by se ve čtvrtek 6. 4. 2017 nedostali do práce, škol a tam, kam potřebují.

Podle dosavadních informací ze společností ČSAD Slaný a Autobusy Karlovy Vary věříme, že se jejich řidiči též stávky nezúčastní. Jednání však stále probíhají a situace se vyvíjí.

I přes ohlášenou stávku stále pokračují jednání o dodatcích ke stávajícím smlouvám mezi krajem a jednotlivými dopravci. Bylo dosaženo shody na znění dodatků a další kroky budou směřovat k jejich uzavření. V případě stávky by však mohla být tato jednání ohrožena. Ústecký kraj nabídl dopravcům na dodatcích celkem 85,5 milionů korun, tedy maximální možné zákonné navýšení v rámci již uzavřených smluv. Ústecký kraj se domnívá, že v tuto chvíli není ke stávce důvod.

Pro získání aktuálních informací sledujte sdělovací prostředky a krajský web.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…