Plzeňský Prazdroj: Soutěž nejlepších výčepních jde do finále, veřejnost již svého vítěze zvolila

16.08.2018 21:59

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender dnes bude znát svého vítěze. 22 českých a 8 slovenských finalistů má za sebou první část soutěže. Celkového vítěze soutěže vyhlásí odborná porota, ale návštěvníci středečního koncertu Léto v Prazdroji na nádvoří plzeňského pivovaru již mají o vítězi jasno. Cenu veřejnosti získal Petr Sváček z Plzně.

Plzeňský Prazdroj: Soutěž nejlepších výčepních jde do finále, veřejnost již svého vítěze zvolila
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

Finalisté soutěže se návštěvníkům areálu pivovaru představili během koncertu kapel X-Cover a Extra Band revival. Návštěvníci koncertu si mohli nechat na místě načepovat pivo přímo od soutěžících a následně ohodnotit jejich umění.

Čepování piva při venkovních veřejných akcích je náročná disciplína – výčepní musí umět pivo načepovat rychle, ale lidé nečekali, a přitom zvládnout zachovat nejvyšší kvalitu čepování i komunikaci se zákazníky.

Návštěvníci koncertu nejlépe ohodnotili Petra Sváčka z plzeňské restaurace Šeříkovka. „Mám velkou radost, že cena veřejnosti putuje právě do Plzně, rodného města piva Pilsner Urquell. A samozřejmě je to pro mě velká motivace do zítřejšího finálového klání,“ říká spokojený výčepní Petr Sváček.

Finále soutěže o titul mistra výčepního dnes pokračuje druhým dnem. Soutěžící musejí prokázat znalosti o vaření piva i historii plzeňského ležáku, umět pivo dokonale načepovat a následně i servírovat hostovi. Součástí soutěže je i slepá degustace českých a slovenských pivních značek. Během dnešní části soutěže předvedou, jak dokonale umějí načepovat Pilsner Urquell na „hladinku“ i to, jak dobře umějí komunikovat se zákazníkem.

Ten nejlepší z českých a slovenských výčepních bude vyhlášen dnes večer na slavnostním galavečeru v prostorách DEPO 2015 v Plzni společně s osobností, která získá titul čestného znalce plzeňského ležáku. Pilsner Urquell také udělí titul Výčepní legenda, určený výčepním, kteří se své profesi věnují po celý život.

  • Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender, která letos probíhá již třináctým rokem, je určená výčepním, barmankám a barmanům, kteří dokonale ovládají svoje řemeslo, dělají ho s láskou a samozřejmě sdílí nadšení pro plzeňský ležák Pilsner Urquell. Za uplynulých 12 ročníků se klání zúčastnily stovky výčepních. Cílem soutěže je nejen osvěta mezi výčepními, ale především podpora a vysoký standard pivní kultury u nás.
  • Finalisté se účastní významných akcí Pilsner Urquell doma i v zahraničí i mezinárodních soutěží. Dvojnásobný vítěz soutěže Lukáš Svoboda se stal vítězem celosvětové soutěže v čepování piva.
  • S celkovým prodejem přes 11 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2017 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…