Plzeňský kraj: Pojeďte historickým vlakem za zábavou

12.08.2021 15:53

Plzeňský kraj zve všechny v sobotu 14. srpna 2021 na Konstantinolázeňsko. Na akci můžete vyrazit z Plzně dobovým vlakem nebo lze zvolit individuální dopravu. Dobový vlak s historickou lokomotivou Hektor vyjede v sobotu v 9:15 hodin z Plzně do Konstantinových Lázní a Bezdružic. Na Dvůr Krasíkov se můžete svézt z Bezdružic historickým autobusem.

Plzeňský kraj: Pojeďte historickým vlakem za zábavou
Foto: plzensky-kraj.cz
Popisek: Plzeňský kraj - logo

Již samotná cesta vlakem z plzeňského hlavního vlakového nádraží, která nabídne i přejezd unikátního Pňovanského mostu, bude sama o sobě zážitkem. Vlak následně zastaví v Konstantinových Lázních, tady se u lázeňského domu Prusík v amfiteátru a přilehlém parku bude konat od 11:00 hodin atraktivní program pro celou rodinu. „Návštěvníky čeká živá muzika, bohatý program pro děti například Pohádkohraní s Jitulí a Dadulí, divadélko, malování na obličej, ochutnávky lázeňských produktů, stezka o ceny. Bude samozřejmě i možnost zpestřit si den koupáním v místním Wellnesscentru Konstantin,“ uvádí podrobnosti Marcela Krejsová, radní Plzeňského kraje pro oblast cestovního ruchu.

Kdo bude chtít svůj program začít v Bezdružicích, může vlakem pokračovat dále. Na bezdružickém nádraží bude otevřené železniční muzeum a četnická stanice, rovněž budou probíhat dílničky a malování na obličej pro děti. Zároveň zde bude jezdit historická drezína.

Doprovodný program je také na Dvoře Krasíkov. „Všechna tři místa budou propojena historickým autobusem Karosa ŠL 11, který bude jezdit zdarma přes Konstantinovy Lázně na farmu do Dvora Krasíkov, kde je minizoo se zvířátky nebo mýdlový a sýrový obchod,“ dodává Marcela Krejsová.

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí

Historický autobus bude vyjíždět z Bezdružic ve 12:10, 13:10, 14:10 a 15:10 hodin a z Krasíkova bude jezdit ve 12:40, 13:40, 14:40 a 15:40 hodin. Zpět do Plzně jede vlak z Bezdružic v 16:50 a z Konstantinových Lázní v 16:58. V Plzni bude v 18:15 hodin.

Cestu mezi Bezdružicemi a Konstantinovými Lázněmi lze obousměrně absolvovat pěšky. Na trase o délce necelé 3 km bude připravena hra o ceny s názvem Poznejte Plzeňský kraj. Hrací karta bude k dispozici u stánku Plzeňského kraje v amfiteátru v Konstantinových Lázních nebo v železničním muzeu v Bezdružicích.

Předprodej jízdenek na historický vlak probíhá v mezinárodní pokladně na hlavním vlakovém nádraží v Plzni, jízdenka stojí 200 Kč. Děti do 6 let budou moci cestovat zdarma bez nároku na místenku. Vlak bude mít zařazený bufetový vůz a přeprava jízdních kol a kočárků nebude zajištěna.

plakát

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…