Pochod proti týrání žen v islámských zemích

18.08.2015 8:15

Ve středu 19. srpna organizuje Blok proti islámu v Praze Tichý pochod žen islámu, kterým chce připomenout podřadné postavení a týrání žen v muslimských zemích.

Pochod proti týrání žen v islámských zemích
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Exmuslimka Beatrice Radosa.

Sejdeme se v 15:00 na Křižovnickém náměstí u sochy Karla IV. Průvod žen pak projde přes Karlův most a bude pokračovat na Klárov, kde od 16 hodin vystoupí představitelky Bloku proti islámu Béatrice Radosa, Pavlína Bittarová, předsedkyně iniciativy Naštvané matky Eva Hrindová a rovněž předseda BPI Martin Konvička a předseda Úsvitu – národní koalice válečný veterán Miroslav Lidinský.

Vyzýváme všechny ženy :“Pokud vám není lhostejné utrpení, kterému jsou vystaveny miliony žen v muslimských zemích, pokud nesouhlasíte s tím, že ženy jsou vystaveny fyzickému násilí, nemají svobodnou volbu životního partnera, že jsou mrzačeny tzv. ženskou obřízkou a jsou beztrestně znásilňovány, připojte se k našemu tichému protestu. Chceme vyjádřit podporu ženám, které nemohou vyjadřovat své názory a postoje. My jsme právo svobodně vyjadřovat naše názory ještě neztratili, proto tak činíme.“ Náš pochod je také vyjádřením podpory bojovníkům za práva umělců, myslitelů i blogerů působících v muslimském světě. Jejich touha po svobodném vyjadřování je v muslimských zemích trestána vězněním, bičováním či smrtí.

My, občané svobodného státu si uvědomujeme, že lidská, občanská a politická práva jsou tím, zač jsme vždy bojovali a nehodláme se těchto našich práv vzdávat. A zároveň máme povinnost upozorňovat na to, že stamilionům lidí, žijících v zemích ovládaných netolerantní, zpátečnickou a brutální muslimskou ideologií, jsou tato práva odpírána. A nejhorší postavení v těchto zemích mají bohužel právě ženy.

Béatrice Radosa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…