Podnik Lesy ČR otevřel na Klatovsku naučnou stezku

19.05.2015 19:42

Naučnou stezku „Z Hamrů na Ostrý“ na Klatovsku v Plzeňském kraji otevřel 15. května pro veřejnost státní podnik Lesy ČR. Úprava sedmikilometrové stezky přišla na 702 tisíc korun. Jedná se o náročnější, ale bezpečnou turistickou trasu, kterou zvládnou i rodiče s menšími dětmi.

Podnik Lesy ČR otevřel na Klatovsku naučnou stezku
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Trasa vede malebnou krajinou z Hamrů po převážně upravených značených cestách. O fauně, flóře, historii kraje i způsobu hospodaření v tamějších lesích se turisté dočtou na čtrnácti informačních tabulích. Na trase byly instalovány také dvě stání pro kola a čtyři odpočívadla. Po novém kamenném chodníku je možné dojít na jeden z nejznámějších vrcholů Šumavy - Velký Ostrý v nadmořské výšce 1293 metrů. Po závěrečném více než kilometrovém stoupání čeká turisty odměna - nádherné výhledy na Královské hvozdy a šumavské podhůří, ale také do vzdálenějších částí jihozápadních Čech i sousedního Bavorska. „Za příznivé viditelnosti je možné dohlédnout až k alpským vrcholkům v oblasti Dachsteinu,“ uvedl klatovský lesní správce Libor Hanzlík.

Kromě podniku Lesy ČR, který stezku dotoval z Programu 2020 určeného na podporu veřejného zájmu, se na úpravě cesty a tvorbě informačních tabulí podílela také obec Hamry a Hubert Falkner, předseda Bayer. Wald – Verein (bavorského lesního spolku).

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…