Podnik Lesy ČR vypsal zadávací řízení na asanaci Bořího lesa na Břeclavsku

17.05.2015 13:15

Státní podnik Lesy České republiky uveřejnil v pondělí 11. května ve Věstníku veřejných zakázek a na svém webu oznámení o zahájení zadávacího řízení na asanaci lesních porostů kontaminovaných pyrotechnickým materiálem v Bořím lese na Břeclavsku.

Podnik Lesy ČR vypsal zadávací řízení na asanaci Bořího lesa na Břeclavsku
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Lhůta pro podání předběžných nabídek v rámci tak zvaného dynamického nákupního systému končí 30. června 2015. „Boří les rozdělíme na menší celky, o které se bude soutěžit v dílčích veřejných zakázkách. V červenci vypíšeme první z nich. Předpokládáme, že na konci července bychom chtěli znát prvního dodavatele prací,“ uvedl správní ředitel Lesů ČR Igor Kalix. Jak dále řekl: „Po zkušenosti s úvodní zakázkou vypíšeme další. Práce mohou probíhat i paralelně. Odhadujeme, že do 10 let bude hotovo. Podnik ale udělá vše pro to, aby bylo území vyčištěno dřív.“ Munice by měla začít z lesa organizovaně mizet letos na podzim.

Prolink na detail zakázky uveřejněný také na webu LČR.

Granáty, miny, náboje a další nevybuchlou munici z bývalé německé továrny Muna, rozmetané Rudou armádou v Bořím lese na Břeclavsku v roce 1945, nechá na své náklady odstranit státní podnik Lesy České republiky. V minulosti bylo vyčištěno 250 hektarů a odvezeno 22 tisíc kusů nevybuchlé munice. Nyní zbývá asanovat dalších 500 hektarů. Práce odhadované na 50 milionů korun by mohly začít letos na podzim.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…