Policie ČR: Bezpečnostní opatření – advent 2019

30.11.2019 12:03

Na území České republiky již od 22. března 2016 platí první stupeň ohrožení terorismem, který představuje obecnou formu ohrožení, plynoucí ze situace v zahraničí nebo mezinárodních aktivit České republiky.

Policie ČR: Bezpečnostní opatření – advent 2019
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policie ČR bude realizovat adekvátní opatření k zajištění ochrany života, zdraví, majetku a veřejného pořádku, a to především v destinacích frekventovaných železničních a autobusových nádraží, stanicích metra, nákupních střediscích a v dalších obdobných místech, která jsou klasifikována jako dlouhodobě zvýšeně ohrožená (ambasády, významná místa, vybrané instituce apod.) nebo jsou významná vysokým výskytem osob.

Policisté se také zaměří na kontrolu zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku ve veřejných prostorách a na vnějším perimetru letiště, do kterého se zapojí pyrotechnici a psovodi specializovaní na vyhledávání výbušnin.

V oblasti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích zajišťujte intenzivní dohled na dodržování pravidel v silničním provozu především dopravní policie.

Jednou z primárních aktivit policie během vánočního období je působit preventivně. Policisté se budou pohybovat po místech s vysokou koncentrací osob a dohlížet na možná protiprávní jednání.

Také v letošním roce opět pořadatelům a organizátorům připomínáme, že se mohou v případě potřeby obrátit a využít nonstop linku Policie České republiky zřízenou právě pro potřeby zabezpečení velkých sportovních a kulturních akcí, kde získají veškeré potřebné informace. Telefonní číslo 800 255 255.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…