Policie ČR: Dopravní akce ve spolupráci s nově začínajícími policisty

24.07.2017 12:38

Kladenský dopravní inspektorát uspořádal dopravní akci na vytipovaných pozemních komunikacích v městě Kladně ve spolupráci s Útvarem policejního vzdělávání a služební přípravy, vzdělávací centrum Praha.

Policie ČR: Dopravní akce ve spolupráci s nově začínajícími policisty
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Dopravní akce probíhala na dvou pevných stanovištích, a to v ulici Na Kopci a V Borovinách. Do dopravně bezpečnostního opatření byli nasazeni nejen zkušení dopravní policisté kladenského inspektorátu, ale své zkušenosti přijeli získat a zdokonalit se pro výkon služby policejní nováčkové z policejní školy v Praze. Celé dopravní akce se zúčastnili čtyři kladenští policisté a dvacet sedm školáků pod dohledem vedení.

Dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na dodržování předpisů v silničním provozu, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči dopravních prostředků před jízdou a i během jízdy a dále byly prováděny i kontroly se zaměřením na odcizená motorová vozidla a pátrání po osobách a věcech.

V rámci dopravního opatření bylo zkontrolováno celkem sedmdesát jedna řidičů. Při kontrolní činnosti policisté zjistili u tří řidičů jízdu pod vlivem alkoholu. Dále byla u pětašedesátiletého řidiče zjištěna jízda bez zdravotní prohlídky a bylo provedeno oznámení správnímu orgánu Magistrátu města Kladna. V dalších dvaceti případech policisté zaznamenali přestupky v dopravě, a to v šesti případech nevyhovující technický stav vozidla. Někteří řidiči a i spolujezdci opomenuli použití bezpečnostních pásů. Ostatní přestupky se týkaly například osobních dokladů a dokladu o povinném ručení.

Kladenští policisté v těchto dopravně bezpečnostních akcích budou nadále pokračovat i v příštích týdnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…