Policie ČR: Experti debatovali o online aspektech boje proti terorismu

17.09.2022 14:29 | Tisková zpráva

Ve dnech 15. - 16. září se v Praze konalo expertní setkání „Online aspekty boje proti terorismu“. Akce pořádaná Policií České republiky ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR byla jednou z akcí organizovaných v rámci českého předsednictví v Radě EU.

Policie ČR: Experti debatovali o online aspektech boje proti terorismu
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Dvoudenní akce přinesla plodnou diskusi k řadě témat týkajících se boje proti terorismu a násilného extremismu, od výměny praktických zkušeností přes strategickou reakci na online bezpečnostní hrozby až po diskusi o současných řešeních a nově se objevujících hrozbách. Akce se zúčastnili odborníci z bezpečnostních komunit z členských států EU, unijních i dalších institucí, třetích zemí a rovněž také zástupci neziskového a soukromého sektoru.

Předmětem prvního dne byla výměna zkušeností na poli policejní práce s online aspektem boje proti terorismu a násilnému extremismu, strategická reakce na online extremismus a terorismus, a v neposlední řadě na výstupy relevantních aktivit EU. Druhý den nabídl možnost diskuze o globálních aspektech policejní spolupráce, vybraných problémech online prostředí ve vztahu k terorismu, o nových výzvách, jako jsou například vybrané záležitosti v prostředí online gamingu, a také o obecných vyhlídkách do budoucnosti v této oblasti.

Diskuse a výměny zkušeností, které v těchto dvou dnech proběhly, přispějí k aktivitám českého předsednictví v relevantních orgánech Rady EU a také k další činnosti dotčených aktérů.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…