Policie ČR: Krácení daní při dovozu elektroniky

12.07.2019 17:56

Policisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) a celníci z odboru pátrání Generálního ředitelství cel koncem měsíce června tohoto roku zasahovali na severní Moravě, na Plzeňsku a v Praze s cílem zajistit důkazní materiál k rozsáhlé trestné činnosti hospodářského charakteru.

Policie ČR: Krácení daní při dovozu elektroniky
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Podle našich závěrů měla skupina pěti osob v průběhu roku 2017 vytvořit fakturační řetězec společností, jejichž prostřednictvím měla být zkrácena daň z přidané hodnoty.  Faktury údajně přijaté od tuzemského plátce měly být neoprávněně zahrnuty do daňových přiznání k DPH, ačkoliv se jednalo o faktury za zboží (elektronika) pořízené z jiného členského státu EU, které mělo být následně dodáno tuzemskému subjektu. Úmyslným nepřiznáním pořízení zboží z jiného členského státu EU měla být získána daňová a následně konkurenční výhoda.  Tímto jednáním měla vzniknout České republice škoda na DPH ve výši 70 milionů korun.

K objasnění případu napomohla úzká spolupráce a koordinace činností mezi příslušníky NCOZ, Celní správy a Finanční správy, která se již nesčetněkrát osvědčila v rámci pracovního týmu Daňová Kobra.
 
Policejní orgán obvinil zúčastněné osoby ze zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby spáchaný ve spolupachatelství. V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným osobám trest odnětí svobody až na 10 let.

Případ je dozorován Městským státním zastupitelstvím v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…