Policie ČR: Který psovod je nejlepší?

18.09.2022 13:20 | Tisková zpráva

Již v pořadí XVIII. ročník mistrovského klání ve služební kynologii je za námi. Ve výcvikovém středisku psovodů a služebních psů Policie České republiky v Dobroticích poměřili od 12. do 16. září 2022 svůj talent 36 nejlepších psovodů se svými čtyřnohými parťáky ze všech bezpečnostních sborů a ozbrojených sil České republiky.

Policie ČR: Který psovod je nejlepší?
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Pozvání na policejní mistrovství pořádané Ředitelstvím služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR letos přijali již tradičně kolegové z Celní správy ČR a Vězeňské služby ČR. Klání se účastnili také psovodi ze Slovenska a pozici čestného nesoutěžního hosta přijali kolegové z Polska. Čtyřdenní klání, tak získalo opět větší konkurenci a nejen díky vysoké účasti měla soutěž vysokou prestiž, kvalitu a úroveň.

Takzvaní obranáři soutěžili ve dvou kategoriích (hlídkový a výjezdový pes) a v několika speciálních kynologických disciplínách - pachové práce, poslušnost, obranné práce. Soutěžit museli nejen za bílého dne, ale svojí schopnosti museli ukázat i v noci. Služba se totiž neptá v jakou denní nebo noční hodinu musí být do akce nasazeni.

Účelem mistrovství bylo, mimo jiné, i získání uceleného pohledu na úroveň připravenosti policistů k výcviku a použití psů ve výkonu služby. Kromě měření sil přispělo mistrovství také k vzájemné výměně zkušeností zúčastněných psovodů. Jsme proto velice rádi, že se klání účastnili slovenští kolegové, se kterými navazujeme na dlouholetou spolupráci a výměnu vzácných zkušeností.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Vítězem kategorie pachové práce se stal pprap. Tomáš Ministr se služebním psem Umpalumpa z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
Kategorii poslušnost vyhrál ppor. Zdeněk Štekl se služebním psem Fuzzy z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.
Nejlepším v kategorii obranné práce se stal prap. Jindřich Kubík se služebním psem Arm z Ochranné služby Policie ČR.
Vítězem a mistrem v kategorii hlídkový je prap. Jindřich Kubík se služebním psem Arm z Ochranné služby Policie ČR.
Vítězem a mistrem v kategorii výjezdový se stal prap. Petr Nožička se služebním psem Atak z Krajského ředitelství policie Zlínského kraje.
Nejlepším z hostů se stal kolega z Vězeňské služby ČR pprap. Marek Reindl se služebním psem Awax.

Na stupeň vítězů vystoupalo také nejlepší družstvo. Z rukou plk. Petra Koutného, náměstka ředitele Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR, si putovní pohár policejního prezidenta převzalo vítězné družstvo ve složení prap. Petr Nožička se služebním psem Atak, prap. Petr Gajdošík se služebním psem Zak a ppor. Filip Novák z Krajského ředitelství Zlínského kraje.

Výkony psovodů a především jejich psů opět ukázaly na nezastupitelnou úlohu služebního psa při plnění úkolů Policie ČR a zároveň opět prokázaly výbornou úroveň služební policejní kynologie v České republice.

Poděkování patří všem soutěžícím za skvělé výkony a také organizátorům, kteří připravili reálné a zajímavé disciplíny.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…