Policie ČR: Mezinárodně hledaný muž byl zadržen v Uherském Hradišti

24.03.2019 12:49

Zadržený muž byl zákrokem policistů velmi překvapen.

Policie ČR: Mezinárodně hledaný muž byl zadržen v Uherském Hradišti
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policisté odboru pátrání úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky získali cestou přímé mezinárodní policejní spolupráce v rámci Evropské sítě cíleného pátrání ENFAST informaci k mezinárodně hledané osobě, která se ukrývala na území České republiky. Justiční orgány Itálie vydaly evropský zatykač na jednapadesátiletého cizince, kterému byl uložen trest odnětí svobody v trvání šesti let.

Díky vzájemné spolupráci mezi policisty odboru pátrání a úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia a kolegy z oddělení dokumentace odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje byl hledaný cizinec dopaden v Uherském Hradišti.

Zadržený muž byl zákrokem policistů velmi překvapen, protože se při svém ukrývání spoléhal i na falešnou identitu, na kterou měl i padělané doklady, kterými se prokazoval.

Krajský soud v Brně následně rozhodl o uvalené předběžné vydávací vazby a v současné době probíhají úkony spojené s vydáním zadrženého muže vyžadujícímu státu.

Italská policie vyjádřila poděkování za rychlou a efektivní spolupráci!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…