Policie ČR: Mezinárodní policejní spolupráce

05.07.2020 18:45

Úspěšné zadržení čelního představitele rakouského motorkářského klubu

Policie ČR: Mezinárodní policejní spolupráce
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policisté odboru pátrání úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky provedli dne 02.07.2020 v Praze zadržení nebezpečného pachatele (cizince, 27 let), který je v Rakousku podezřelý ze spáchání závažné násilné trestné činnosti.

Jednalo se o vysokého představitele jednoho motorkářského klubu. Justiční orgány Rakouska na něj vydaly evropský zatýkací rozkaz. Za zločin vydírání zadrženému hrozí až 10 let odnětí svobody.

Díky spolupráci evropských jednotek cíleného pátrání (ENFAST) byl muž lokalizován v Praze a následně zadržen českými policisty. Do pátrání se zapojily jednotky z Horního Rakouska (OberÖsterreich),  ze Severního Porýní – Westfálska (Nordrhein-Westfalen) a české policie.

Samotné zadržení proběhlo bez jakýchkoliv komplikací a hlavně bez zranění. Případ byl následně předán státnímu zástupci a justiční orgány budou rozhodovat o předání muže k trestnímu stíhání do Rakouska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…