Policie ČR: Na zahraniční dovolené vám i letos mohou pomoci čeští policisté

04.06.2019 14:32

Čeští turisté se mohou během letní zahraniční dovolené již tradičně obrátit s žádostí o pomoc na naše policisty, kteří budou během prázdnin působit v chorvatské Splitsko-Dalmatské oblasti a bulharském Primorsku a Nesebaru. Policisté zde každoročně pomohou stovkám českým a slovenským občanům, průměrně řeší více než čtyři stovky případů.

Policie ČR: Na zahraniční dovolené vám i letos mohou pomoci čeští policisté
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Jako příklad lze uvést případ z loňska, kdy hlídka v Primorsku poskytla pomoc dezorientovanému slovenskému turistovi, který se ztratil. Muž byl bez prostředků a dokladů. Hlídka zajistila z vlastních prostředků muži vodu, jídlo a peníze a operativně-pátracími prostředky zjistila místo jeho pobytu v Primorsku. Pomocí sociálních sítí byl kontaktován rodinný příslušník, který hlídce předal kontakt na osoby, které byly s mužem ubytovány.

Hlavním úkolem policistů ve společných hlídkách bude především pomáhat českým turistům při řešení závažných událostí a nenadálých komplikací. Turisté se na ně mohou obrátit v případě vzniku dopravní nehody, odcizení či ztrátě dokladů či v případě pátrání po některém z členů rodiny. Policisté jsou tedy i v zahraničí připraveni pomoci všem obětem protiprávního jednání, kterým díky jazykové vybavenosti pomohou při komunikaci s místními orgány. Čeští občané je mohou kontaktovat osobně při hlídkové činnosti či přes místní tísňovou linku 112. K dispozici budou také na telefonním čísle, které bude ještě před prázdninami zveřejněno nejen na našich webových stránkách, ale také na sociálních sítích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…