Policie ČR: Národní jednotka cíleného pátrání výrazně pomáhá při prosazování spravedlnosti

09.03.2024 7:14 | Tisková zpráva

Policisté z odboru pátrání na Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR mají od začátku roku zásluhu na deseti zatčeních nebezpečných pachatelů.

Policie ČR: Národní jednotka cíleného pátrání výrazně pomáhá při prosazování spravedlnosti
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

V rámci zásahů v ČR se jim podařilo zadržet čtyři osoby, hledané pro závažné trestné činy, další tři osoby díky intenzivní spolupráci s kolegy z jiných států zadrželi pro české orgány v zahraničí. V neposlední řadě se zapojili i do pátrání probíhajících ve více státech, která přinesla zadržení dalších třech osob mimo území Česka. Důležitou součástí úspěšných zásahů u nás i v zahraničí je zapojení národní jednotky cíleného párání do evropské sítě jednotek cíleného pátrání (ENFAST - více ZDE).

V rámci zásahů proti uprchlíkům na území ČR zadrželi policisté 6. ledna v Sokolově nebezpečného muže odsouzeného za drogovou trestnou činnost, 19. ledna přinesla úzká spolupráce s policisty z Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci zachycení pohybu muže odsouzeného na deset let odnětí svobody za hospodářskou trestnou činnost. Ten byl zadržen v autobusu mezinárodní linky, směřující do Prahy.

Poslední únorový den přinesla spolupráce s ústeckou zásahovou jednotkou zadržení nebezpečného pachatele v Mostě. Ten se více než rok skrýval před trestem za násilnou trestnou činnost. Poslední zásah proběhl v Náchodě na sklonku minulého týdne. Na vlakovém nádraží skončil v poutech cizinec, který po rozhodnutí soudu může skončit v polském vězení. Na tomto zadržení se podílelo také několik policistů z obvodního oddělení v Náchodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …