Policie ČR: Personální změny v Policii ČR k 1. 12. 2019

06.11.2019 17:11

K 1. prosinci 2019 dojde v rámci Policie ČR k několika personálním změnám. Ředitelství služby pořádkové policie (dále jen „ŘSPP“) po více než 7 letech opouští dosavadní ředitel plk. Martin Hrinko. Na jeho místo bude následně ustanoven současný náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Pardubického kraje plk. Petr Sehnoutka.

Policie ČR: Personální změny v Policii ČR k 1. 12. 2019
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Plk. Petr Sehnoutka požádal o převedení na jiné služební místo ve stejné služební hodnosti a první náměstek policejního prezidenta, do jehož kompetence ředitel ŘSPP spadá, jeho žádosti vyhověl. „Plk. Sehnoutka na stejném místě již v minulosti působil a má s řízením služby pořádkové policie dostatek zkušeností. Nyní se s praxí z krajského ředitelství, kde se věnoval úseku vnější služby, vrací“, řekl bri. gen. Martin Vondrášek. „Návrat do čela služby pořádkové policie po necelých 9 letech je pro mě velkou výzvou.“, řekl ke svému budoucímu angažmá plk. Petr Sehnoutka.

Plk. Martin Hrinko odchází ze služebního poměru na vlastní žádost a ke svému odchodu sdělil: “Odcházím po 26 letech služby, 19 letech ve vedoucích funkcích a 7 letech řízení největšího celorepublikového útvaru. Rozhodl jsem se nyní změnit svůj život a zpomalit tempo.“ Policejní prezident brig. gen. Jan Švejdar ocenil jeho dlouholeté působení ve služebním poměru. „Každý, kdo věnoval takovou část svého pracovního života službě v Policii ČR má mé uznání. Děkuji Martinu Hrinkovi za vše, co pro policii udělal a přeji mu v jeho dalším životě hodně štěstí.“

Ze služebního poměru, na vlastní žádost, odchází k 30. 11. 2019 také náměstek ředitele Národní centrály proti organizovanému zločinu plk. Milan Komárek a náměstek ředitele Útvaru rychlého nasazení plk. Vítězslav Kresta. Oběma pánům rovněž policejní prezident, spolu se svými náměstky, poděkoval za jejich dlouholetou službu a popřál jim do dalšího života vše dobré.

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles="600958,600187,600693,600067" /

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…