Policie ČR: Podvod za 290 milionů Kč

22.11.2020 17:20

Policejní orgán Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) ukončil vyšetřování a následně podal státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby na 7 fyzických osob v souvislosti s podvodným vylákáním investic pod nepravdivou záminkou zhodnocení finančních prostředků.

Policie ČR: Podvod za 290 milionů Kč
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policejní orgán Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) ukončil vyšetřování a následně podal státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby na 7 fyzických osob v souvislosti s podvodným vylákáním investic pod nepravdivou záminkou zhodnocení finančních prostředků, zejména formou slibovaných investic do bankovních garancí, komodit a realit se slibovaným úrokem z takto investovaných finančních prostředků v rozmezí od 0,5 % do 5 % měsíčně do spol. INVESTMENT AND TRADING CAPITAL LIMITED se sídlem na Novém Zélandu. Osoby jsou stíhány pro zvlášť závažný zločin podvodu a zločin legalizace výnosů z trestné činnosti.

V daném případě měla být nejméně 385 poškozeným způsobena škoda přesahující 290 milionů Kč. V souvislosti s trestnou činností byl zajištěn movitý a nemovitý majetek v hodnotě přes 60 milionů Kč. Obviněným hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až do výše 10 let.

NCOZ doporučuje občanům zvýšenou ostražitost v souvislosti s realizací jejich investic, zejména obezřetně hodnotit informace poskytované ze strany osob vystupujících jako finanční poradci, ověřit si tvrzené informace z nezávislých zdrojů a nenechat se zlákat toliko výší slibovaného zhodnocení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…