Policie ČR: Podvodníci využívají jména a loga zástupců Europolu

27.11.2021 15:40 | Tisková zpráva

Europol byl informován o podvodných e-mailech, při nichž jsou používána jména výkonné ředitelky Catherine De Bolle, jejího zástupce Jean-Philippe Lecouffe a dalších představitelů mezinárodních orgánů, vymáhajících právo.

Policie ČR: Podvodníci využívají jména a loga zástupců Europolu
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

E-maily či zprávy na sociálních sítích v různých jazycích používají logo Europolu a jména výše uvedených, aby vyznívaly seriózně a legitimně. Veškerá tato komunikace je ale falešná. Výkonná ředitelka ani její zástupce by se nikdy napřímo neobrátili na veřejnost (na konkrétní osoby) s žádostí o okamžitou akci anebo s výhružkou zahájení trestního stíhání.

Obdržíte-li podezřelý e-mail či jinou korespondenci, v níž je použito jméno výkonné ředitelky Europolu anebo jejího zástupce, nahlaste tuto záležitost Policii ČR k dalšímu šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…