Policie ČR: Profesionalizace řidičů složek IZS

05.05.2022 9:02 | Tisková zpráva

Projekt spolufinancovaný fondem zábrany škod České kanceláře pojistitelů pokračuje sedmým rokem.

Policie ČR: Profesionalizace řidičů složek IZS
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Již od roku 2016 realizuje Policie České republiky spolu s Hasičským záchranným sborem České republiky za výrazné finanční podpory České kanceláře pojistitelů projekt s názvem „Profesionalizace řidičů složek integrovaného záchranného systému ČR“. Řidiči vozidel zmíněných složek IZS by tak po absolvování kurzu měli být s nově nabitými zkušenostmi schopni lépe a bezpečněji ovládat svá služební vozidla. Cílem realizace tohoto projektu je pak nejen zvyšování bezpečnosti silničního provozu v obecné rovině, ale také snížení škod vznikajících provozem vozidel IZS. V neposlední řadě jsou tak příslušníci zúčastněných složek schopni efektivněji poskytovat adekvátní pomoc při mimořádných událostech.

Dnešní prezentace projektu na jednom z polygonů center bezpečné jízdy ve Vysokém Mýtě se tak krom dalších významných hostů spolu s policejním prezidentem genmjr. Martinem Vondráškem zúčastnil také výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů Mgr. Jan Matoušek a náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru brig. gen. Slavomír Bell.

Policejní prezident u této příležitosti ocenil dlouholetou podporu, kterou Kancelář pojistitelů v rámci financování ze zmíněného fondu zábrany škod projektu poskytuje a dodal: „Výkon služby často přináší řadu situací, kdy jsou příslušníci složek IZS ve velkém stresu a řízení služebních vozidel za současného využití práva přednostní jízdy k nim nepochybně patří. Jsem rád, že můžeme touto cestou našim příslušníkům zprostředkovat  praktický kurz, díky kterému se mohou připravit na nejrůznější krizové situace v provozu a zdokonalit tak své schopnosti. To pomáhá nejen jim samotným, ale sekundárně také všem, kteří potřebují jejich včasnou pomoc.“

V rámci projektů realizovaných v letech 2016 – 2021 poskytla České kancelář pojistitelů na výcvik řidičů IZS dotaci v celkové výši 133 614 161 Kč, kdy za tyto prostředky absolvovalo výcvik 34 053 řidičů IZS, z toho 26 835 z řad Policie České republiky.

Pro letošní rok je na základě již uzavřené smlouvy pro tyto účely k dispozici částka 21 150 000 Kč, což znamená proškolení dalších 4 205 řidičů Policie České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…