Policie ČR: Stále novější techniky

05.01.2023 7:34 | Tisková zpráva

Seminář celoevropského charakteru „Napadení ATM"

Policie ČR: Stále novější techniky
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Setkáváme se s čím dál sofistikovanějšími nástroji a dovednostmi napadení bankomatů (ATM). Proto je důležité, aby se i naši kolegové nepřestávali vzdělávat. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí
Na základě odborné a zdokonalovací činnosti policistů se kolegové zařazeni na útvarech služby kriminální policie a vyšetřování Policie České republiky účastnili odborného semináře s příhodným názvem „Napadení ATM“. Seminář se uskutečnil také pod dohledem odborných gestorů spol. DIEBOLD Nixdorf Česká republika, a.s. (výhradní dodavatel ATM pro Evropu), Cech mechanických zámkových systémů ČR (dále jen CMZS) a HZS Pardubického kraje.

V tomto ohledu se jednalo o seminář celoevropského charakteru, který nebyl doposud policejními složkami nikde konán. Na základě zkušeností z uskutečněných odborných přednášek a praktických simulací jednotlivých druhů napadení ATM, je tento seminář hodnocen jako jednoznačný komplexní přínos v boji proti pachatelům této vzrůstající specifické majetkové trestné činnosti s možností dalšího využití a případného navazujícího vzdělávání v této oblasti.

Jak již bylo řečeno, jeho pořádání bylo mimo jiné reakcí na vzrůstající počty této specifické majetkové trestné činnosti, a to nejen na území České republiky, ale i dalších států Evropské unie. Z důvodu potřebnosti detekce rozdílných způsobů napadení a nových trendů překonávání ATM je důležité rozšiřovat znalosti takových forem a metod v rámci policejního vzdělávání.

Jedním z dalších důvodů konání tohoto semináře bylo rovněž poukázat na důležitost rozlišování detekce různých druhů napadení ATM ve vztahu k flexibilní reakci, způsobům a taktice prvosledově zasahujících policejních složek proti pachatelům této specifické trestné činnosti. Vzhledem k těmto skutečnostem byl tento seminář uskutečněn mimo jiné jako praktická ukázka různých druhů napadení s provedeným měřením různých sledovaných veličin a časových hodnot dle samotných specifických útoků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…