Policie ČR: Ukončení vyšetřování veřejných zakázek

15.05.2018 19:10

Policejní orgán, Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV, ukončil vyšetřování veřejných zakázek.

Policie ČR: Ukončení vyšetřování veřejných zakázek
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze kriminalisté NCOZ předložili spisový materiál s návrhem na podání obžaloby na šest fyzických osob a jednu právnickou osobu, a to pro podezření ze spáchání trestných činů „poškození finančních zájmů Evropské unie“, „porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže“, „zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a při veřejné dražbě“, „přijetí úplatku“ a „podplacení“.

K trestné činnosti mělo dojít v období od února 2015 do srpna 2015 v souvislosti a při zadávání veřejných zakázek „Technicko-provozní studie – Technická řešení VRT“ s předpokládanou hodnotou veřejné zakázky ve výši 20 milionů korun bez DPH a „Revitalizace trati Chlumec nad Cidlinou – Trutnov“ s předpokládanou hodnotou veřejné zakázky ve výši 35.672.000,- korun bez DPH zadavatele Správa železniční dopravní cesty, státní organizace.

V případě pravomocného rozsudku hrozí fyzickým osobám dle konkrétní právní kvalifikace trest odnětí svobody v rozmezí od 3 do 10 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…