Policie ČR: V českém vězení za dva dny od zadržení v Egyptě

23.01.2023 7:34 | Tisková zpráva

Naše výrazné působení v Interpolu stále více umožňuje rychlé zadržení hledaných osob v zahraničí. Na začátku tohoto týdne zadržela egyptská policie v Hurghádě pětapadesátiletého muže, který se před spravedlností skrýval od roku 2013. Po odsouzení za úvěrový podvod se škodou 12 milionů uprchl a dařilo se mu unikat vězení.

Policie ČR: V českém vězení za dva dny od zadržení v Egyptě
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Díky kolegům z káhirské kanceláře Interpolu se po získání konkrétních informací k pobytu podařilo uprchlíka zadržet a v rekordním čase deportovat do Česka. Přímé letecké spojení s Hurghádou umožnilo dokončit deportaci v rekordním čase.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28716 lidí

Pravidelným letem z Prahy odletěla tříčlenná skupin policistů, dva Air Marshalové a jeden policista z Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci (ŘMPS). Po rychlém převzetí zadrženého muže přímo na letišti se po několika desítkách minut do letadla vracela již čtveřice mužů, z nichž toho jednoho po přistání čekala cesta do vězení, kde bude trávit příštích pět a půl roku.

Za poslední tři měsíce se tímto způsobem podařilo z Egypta eskortovat již čtyři odsouzené osoby. Díky využívání kontaktů policistů z ŘMPS je stále běžnější praxí v případě českých uprchlíků jejich rychlá deportace či extradice z různých zemí celého světa. V minulém roce se díky spolupráci v rámci Interpolu podařilo dopadnout a přepravit 34 uprchlíků.

Navazování intenzivní spolupráce s kolegy v zahraničí umožňuje právě naše členství v Interpolu. Československo bylo před sto lety jednou ze zakládajících zemí této organizace. Významným úspěchem ČR v rámci Interpolu bylo působení plk. Šárky Havránkové v pozici viceprezidentky této instituce v letech 2019-2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…