Policie ČR zvyšuje dohled i na Den boje za svobodu

16.11.2015 15:34

Vyšší počet hlídek bude na místech s větší koncentrací lidí.

Policie ČR zvyšuje dohled i na Den boje za svobodu
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Policie ČR připravuje bezpečnostní opatření na 17. listopad 2015. Opatření budou v souvislosti s pátečními útoky ve Francii zvýšená. Naše hlídky budou samozřejmě především tam, kde bude větší počet lidí. Ohlášená setkání budeme dohlížet na několika místech nejen v metropoli České republiky, ale i v ostatních regionech, například v Brně či v Ostravě.

Policie ČR má informace o tom, že 17. listopad chtějí ke své propagaci a provokaci zneužít některé skupiny extremistů. „Žádáme občany, aby se nenechávali vyprovokovat a účastnili se pouze poklidných a důstojných aktů, jejichž cílem je uctít Den boje za svobodu a demokracii, který si připomenutí rozhodně zaslouží,“ uvedl policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý.

Policie ČR do ulic vysílá vyšší počet policistů, než byl v původních plánech před útoky v Paříži. V pohotovosti budou pořádkové jednotky i operativci ze služby kriminální policie a vyšetřování. Připraveni jsou kynologové i jízdní policisté. Stále platí, že zvýšený policejní dohled je i na letištích s mezinárodním provozem, vlakových nádražích a dalších rizikových místech.

„Podotýkám, že nejsou indicie, které by nasvědčovaly přípravě teroristického útoku v České republice. Nic ale nemůžeme podceňovat. Policie je v pohotovosti, žádný sebemenší signál si nemůžeme dovolit brát na lehkou váhu,“ uzavřel policejní prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…