Poslanec Evropského parlamentu navštívil Povodí Odry

19.02.2015 18:58

Dne 17. 2. 2015 navštívil náš státní podnik při své cestě do Ostravy poslanec Evropského parlamentu pan Mgr. Tomáš Zdechovský. Na společném jednání se zajímal především o to, jak náš státní podnik čerpá dotace z evropských fondů. V této souvislosti kladně hodnotil to, že jsme v minulosti fondy EU využívali, a že i v koncepci rozvoje podniku je s čerpáním evropských fondů počítáno a to zejména prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí na revitalizace vodních toků a výstavbu rybochodů.

Poslanec Evropského parlamentu navštívil Povodí Odry
Foto: Povodí Odry
Popisek: Povodí Odry

V diskuzi zazněla také otázka zpřístupnění vodárenských nádrží pro koupání. Zde jsme však zastávali stanovisko striktního dodržování pravidel chování v PHO. Pan poslanec se dále zajímal o problematiku rozšíření plavby, církevních restitucí, péče o kvalitu vody, rybného hospodářství, správcovství vodních toků apod. Na závěr návštěvy daroval generální ředitel panu poslanci publikaci ing. Brosche Povodí Odry.

Návštěva poslance Zdechovského byla zakončena krátkou exkurzí na vodohospodářský dispečink. Zde jsme pana poslance seznámili s posláním VH dispečinku, s čerpáním evropských fondů na modernizaci VH dispečinku, účelem Vodohospodářské soustavy povodí Odry a spoluprací VH dispečinku s Hasičským záchranným sborem při povodních. I zde pan poslanec vyjádřil uspokojení nad tím, že evropské dotace byly opravdu účelně využity a přispěly k zlepšení povodňové ochrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…