Poslanecká sněmovna zvolila Patrika Nachera předsedou podvýboru pro ochranu spotřebitele

11.01.2018 15:05

Poprvé od roku 2010 ustavil Hospodářský výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR podvýbor pro ochranu spotřebitele.

Poslanecká sněmovna zvolila Patrika Nachera předsedou podvýboru pro ochranu spotřebitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Během předchozích sedmi let tento podvýbor, který se má zabývat právy tuzemských spotřebitelů, v Poslanecké sněmovně nefungoval. Do čela znovuobnoveného podvýboru byl dnes zvolen Patrik Nacher, poslanec zvolený za Hnutí ANO 2011 a dlouholetý šiřitel finanční gramotnosti.

„Ochrana českých spotřebitelů se každým rokem zlepšuje, ať už je to díky konkurenčnímu trhu, aktivitám spotřebitelských iniciativ, většímu sebevědomí samotných klientů nebo pro-spotřebitelské legislativě. Nicméně přetrvává problém, kdy se legislativa ochrany spotřebitele neřeší napříč odvětvími, obory a resorty. Další klíčovou věcí je zlepšit pozici spotřebitele v rámci jeho právního postavení. Na to bychom se měli v podvýboru zaměřit, a proto také vnímám jeho vznik jako zcela zásadní pro další rozvoj práv spotřebitele,“ vysvětluje Patrik Nacher.

Podvýbor pro ochranu spotřebitele se zaměří na komplexní řešení legislativy z pohledu spotřebitele, nikoliv jen na řešení dílčích otázek. Mezi první oblasti, ve kterých chce narovnat práva spotřebitelů, bude patřit vymahatelnost práva, institut hromadných žalob či posílení role mimosoudního řešení spotřebitelských sporů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …