Potravinářská inspekce: Další falšování obsahu masa ve výrobku z Polska

27.06.2018 12:47

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila další případ falšovaného masného výrobku polského výrobce v české tržní síti. Jednalo se o potravinu BEST Šunková Delikatesa HOVĚZÍ, hmotnost 120 g, DMT 01 02 21, výrobce: Wielkopolskie Zakłady Mięsne "AGRICO" Spółka, 62-800 Kalisz Pawłówek 36, Polsko.

Potravinářská inspekce: Další falšování obsahu masa ve výrobku z Polska
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Výrobce na etiketě deklaroval obsah hovězího masa 31% a vepřového masa 17%, přičemž laboratorním rozborem byl zjištěn celkový obsah masa 38,5% - tedy o 10% méně.

Inspektoři odebrali vzorek v provozovně Kaufland Česká republika v.o.s., Grmelova 2032/2, 70900, Ostrava-Mariánské Hory. Dodavatelem potraviny kontrolované osobě byla společnost Laska Dalboss s.r.o., Wichterlova 2, 372/10, 182 00, Praha.

Inspekce prodejci uložila celostátní opatření, aby potravinu vyřadil a stáhl z trhu ze všech svých provozoven na území ČR. Dále bylo kontrolované osobě nařízeno, aby provedla laboratorní analýzy u dalších tří po sobě následujících dodávek potraviny (různých šarží) na vlastní náklady.

V posledních měsících se jedná již o několikátý případ falšování masných výrobků v tržní síti a SZPI se tak bude i nadále věnovat kontrolám i této komodity s nesníženou intenzitou.

S kontrolovanou osobou inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …