Povodí Labe zve do Expozice Les Království a vodní elektrárny Rudolfov

30.06.2022 15:16 | Tisková zpráva

Povodí Labe zve v letní sezóně všechny milovníky technických památek a zajímavých staveb k návštěvě Expozice Les Království a vodní elektrárny Rudolfov.

Povodí Labe zve do Expozice Les Království a vodní elektrárny Rudolfov
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Expozice Les Království na stejnojmenné přehradě na Labi blízko Dvora Králové nad Labem má za sebou první úspěšnou sezónu v roce 2021. Expozice je umístěna v budově dozorství přehrady Les Království. Je věnována historii a současnosti vodního díla Les Království, které je národní kulturní památkou, dále informuje o činnosti státního podniku Povodí Labe. Návštěvníkům je za příznivých podmínek umožněn také vstup na vyhlídkovou věž, která je součástí budovy. V roce 2022 rozšiřujeme otvírací dobu kromě prázdninových měsíců také na červnové a zářijové víkendy.

Téměř sto let stará vodní elektrárna Rudolfov, která je kulturní památkou, leží na Černé Nise v Liberci-Rudolfově a pro veřejnost se otvírá první sezónu. Návštěvníkům nabízí prohlídku unikátní strojovny s výkladem strojníka elektrárny. V elektrárně vybavené vysokotlakou Peltonovou turbínou se zájemci seznámí s provozem vodní elektrárny i celé soustavy vodních děl Bedřichov - Rudolfov.

Prohlídka na obou místech je podmíněna rezervací prostřednictvím rezervačního systému. Podrobnější informace jsou zveřejněny na webu ZDE v záložkách „Expozice Les Království“ a „Vodní elektrárna Rudolfov“ v Hlavním menu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…