Pozemky po okresních úřadech ÚZSVM prodal téměř za 800 tisíc korun

28.12.2020 7:37

Pracovištím ÚZSVM na Ústecku se podařilo prodat další pozemky, které ÚZSVM získal po ukončení činnosti jednotlivých okresních úřadů. Úřad získal do státního rozpočtu finanční prostředky v celkové výši 794 610 Kč.

Pozemky po okresních úřadech ÚZSVM prodal téměř za 800 tisíc korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

ÚZSVM prodal prostřednictvím výběrového řízení pozemek o výměře 109 m2 ležící v katastrálním území Řehlovice. Pozemek se nachází ve vesničce Habří a je zcela zastavěn starým montovaným objektem pocházejícím z roku 1978, který byl původně využíván jako bažantnice k líhnutí bažantů a koroptví, které pak byly následně vypouštěny do okolních lesů a polí. Do výběrového řízení byly doručeny celkem tři nabídky, z nichž nejvyšší podaná v listinné podobě byla předložena ve výši 72 660 Kč. Všichni tři účastníci výběrového řízení měli zájem o účast v následné aukci. V průběhu celé aukce účastníci učinili celkem 31 příhozů, během nichž zvýšili kupní cenu o více než dvojnásobek, na vítězných 146 000 Kč.

Další prodaný majetek se nachází na Litoměřicku. V prvním případě byl předmětem prodeje elektronickou aukcí pozemek o rozloze 802 m2 ležící v katastrálním území Vědomice. Tento pozemek leží na okraji obce Vědomice, je zatravněný a dle územního plánu obce je veden jako občanská vybavenost. Hned v prvním vyhlášeném kole elektronické aukce se ho podařilo prodat jedinému zájemci za stanovené nejnižší podání ve výši 564 170 Kč.

Ve druhém případě ÚZSVM zpeněžil zarostlý pozemek o rozloze 44 m2 ležící v katastrálním území Mlékojedy u Litoměřic u řeky Labe. V územním plánu obce Mlékojedy se pozemek nachází mimo zastavěné území obce v plochách krajinné zeleně. O tento pozemek byl překvapivě velký zájem. Nejnižší podání bylo stanoveno ve výši 680 Kč. Do aukce se v prvním kole přihlásilo celkem 12 účastníků, nakonec se samotné aukce zúčastnilo pouze pět z nich, kteří v průběhu učinili celkem 15 příhozů a navýšili tak kupní cenu na konečných 40 000 Kč. Kupní cena tak byla díky aukci navýšena o 5 782 %.

Další nemovitost po okresním úřadě prodal ÚZSVM na Chomutovsku. Předmětem prodeje formou přímého prodeje byly dva pozemky ležící v katastrálním území Chomutov I, v sousedství chomutovského sídliště Cihlářská. Na pozemcích o výměře 32 a 28 m2 stojí garáže ve vlastnictví fyzických osob. Dle územního plánu města se pozemky nacházejí v plochách s funkčním využitím plochy dopravní infrastruktury, plochy silniční – garáže a velká parkoviště. Majitelé garáží za tyto pozemky zaplatili 23 700 a 20 740 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…