Poznejte pestrou indickou kulturu na sobotním festivalu v Náprstkově muzeu!

13.08.2015 10:54

Národní muzeum zve velké i malé návštěvníky na nádvoří Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur, kde se v sobotu 15. 8. 2015 bude konat festival oslavující indickou kulturu.

Poznejte pestrou indickou kulturu na sobotním festivalu v Náprstkově muzeu!
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Festival se uskuteční při příležitosti indického státního svátku Dne nezávislosti, který připadá právě na 15. srpna, kdy v roce 1947 skončila britská nadvláda nad Indií. Připraven je bohatý doprovodný program v podobě tanečních představení a lekcí indického tance, přednášek, promítání bollywoodských filmů, tradiční kuchyně i dílen pro děti. Festival indické kultury je součástí cyklu Barevné nádvoří, který je zaměřený na představování mimoevropských kultur české veřejnosti zábavnou a poutavou formou. Vstup na festival je po celý den zdarma.

Na Festivalu indické kultury budou návštěvníci moci poznat tuto druhou nejlidnatější zemi světa různými smysly. Součástí programu je totiž možnost po celý den ochutnat indické gastronomické speciality, které potěší chuťové pohárky milovníků exotických a trochu „ostřejších“ jídel, zaposlouchat se do hypnotizující indické tradiční hudby, vidět několik překrásných indických tanců, které si budou návštěvníci moci i sami vyzkoušet, či si poslechnout přednášku o bollywoodských filmech a jeden takový film na závěr večera i zhlédnout.

Akce se koná pod čestnou záštitou Indického velvyslanectví v České republice, které uznává akci jako oficiální oslavu indického Dne nezávislosti. Během festivalu připomene návštěvníkům samotný velvyslanec Indické republiky v Praze, co pro Indy tento den znamená. Na festival je jako vždy vstup zdarma.

Sobotní Festival indické kultury je součástí cyklu Barevné nádvoří, který pořádá Náprstkovo muzeum již druhým rokem. Návštěvníkům již byly úspěšně představeny například japonská a latinskoamerická kultura či kultura himálajského království Bhútán. Těšit se mohou ještě na rozlučku s létem v havajském stylu. Více na www.nm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…