Pračka LG bezproblémově funguje po pětadvaceti letech nepřetržitého provozu

03.12.2012 15:12

Výjimečně vysoko nastavila laťku pračka, která vyprala od roku 1988 zhruba 2 600 várek oblečení.

Pračka LG bezproblémově funguje po pětadvaceti letech nepřetržitého provozu
Foto: LG
Popisek: LG

Funkční model pračky LG z roku 1988 používal až donedávna jeden korejský manželský pár. Pračka je jedním z prvních domácích spotřebičů, který si tehdy mladý korejský pár pořídil, a to ve stejném roce, kdy hlavní město Jižní Koreje Soul hostilo Letní olympijské hry. Za čtvrtstoletí provozu, kdy pračka absolvovala asi 2600 pracích cyklů, je stále v perfektním stavu a bez problému pere. Součástí života majitelů byla čtvrt století, než ji darovali zpět firmě LG.

Bylo velké překvapení, když do LG dorazila pračka od manželů Tae-sung Lee a Cha-soon Jeon. Sezdaná dvojice si pračku LG pořídila v roce 1988, používala ji průměrně dvakrát týdně po dobu pětadvaceti let a vyprala s ní zhruba deset tun oblečení. Když byl zmiňovaný model uveden na trh, měl válec objem pro pět kilogramů prádla; tehdy největší v Koreji. Nabízel bezkonkurenční výkon a byl jedním z prvních modelů, který dokázal v případě poruchy problém diagnostikovat a varovat uživatele.

„Pračky společnosti LG  byly vždy velmi odolné a měly výborný výkon. Toto je jeden příklad za všechny,“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics. „Zůstali jsme věrni filozofii usilující o maximální spokojenost zákazníka. Nabízíme výrobky, snášející i ten nejtěžší test – test času. I nyní u našich nových praček s technologií LG 6 Motion a motorem LG Direct Drive dáváme na motor záruku 10 let,“ dodává Martin Malý.

Nové modely praček LG poskytují ohromující výkon a odolnost. Díky technologii LG 6 Motion (šest pohybů) se zefektivňuje prací proces, což vede k lepším výsledkům praní u všech materiálů. Ke zvýšení výkonu, snížení spotřeby energie a nižší hlučnosti zase pomáhá motor LG Direct Drive, patentovaná technologie společnosti LG, kdy je motor připevněn přímo na buben a nepohání ho přes řemen jako u standardních modelů. Společnost LG vybavuje pračky rovněž funkcí Smart Diagnosis™, která umožňuje najít případné problémy či poruchy a informovat o nich uživatele.

Soulský pár doufá, že darování hýčkané pračky pomůže ostatním ocenit výhody nákupu kvalitního LG produktu. Jako projev vděčnosti nabízí společnost LG manželům jednu ze svých nejnovějších praček, zatímco ta pětadvacetiletá poputuje do výstavní haly divize praček v továrně v Changwonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…