Praha 2 chystá nový poznávací projekt Naučné stezky po Praze 2

05.09.2014 0:00

Radní městské části Praha 2 rozhodli na svém zasedání 1. září 2014 o tom, že podpoří částkou 50 tisíc korun nový poznávací projekt o historii Vinohrad nazvaný „Naučné stezky po Praze 2.“ Nový projekt bude odstartován letos v říjnu a volně naváže na jiný zábavně naučný cyklus „Klíč od Prahy 2“, který se setkal s velkým úspěchem.

Praha 2 chystá nový poznávací projekt Naučné stezky po Praze 2
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Nový poznávací projekt připravila městská část Praha 2 pro všechny milovníky architektury a historie Prahy. Internetový projekt „Naučné stezky po Praze 2“ nabídne několik zajímavých tipů virtuálních naučných stezek po Praze 2, které zájemcům poskytnou informace o různých tematicky zaměřených trasách po zajímavostech Prahy 2. Projekt bude spuštěn na webu městské části 20. října 2014, první naučná stezka nese název „Vinohradskými alejemi za nevšední krásou vinohradských domů a chodníků“.

Ke vzniku tohoto projektu nás vedla obliba jiného zábavně naučného cyklu Klíč od Prahy 2, který pořádáme již třetím rokem pro základní školy Prahy 2 a mezi žáky vzbudil až nečekaně velký zájem o lokalitu, kde žijí a chodí do školy. Vytvořili jsme proto nový projekt, který je určen široké veřejnosti tak, aby si trasu kdykoliv mohl projít každý, kdo se chce něco zajímavého dozvědět o historii Vinohrad,“ uvedla místostarostka Prahy 2 Jana Duchková, která stojí za vznikem obou projektů.

Virtuální naučné stezky jsou koncipovány tak, aby procházka po každé turistické trase zabrala přibližně hodinu a půl. Druhá naučná stezka půjde „Po stopách Karla IV. v Praze 2“. Zavede nejen ke kostelům, které „Otec vlasti“ na území Prahy 2 založil, ale i k zachovalým hradbám Nového Města pražského. Dalšími tématy naučných stezek bude například Vyšehrad a vinohradské usedlosti.

Projekt „Naučné stezky po Praze 2 “ bude pokračovat i v příštím roce. Odkaz na projekt bude pokaždé s dostatečným předstihem umístěn na webových stránkách městské části Praha 2 na adrese www.praha2.cz. Tam zájemci naleznou jednotlivé mapky se zakreslenými trasami a vyznačenými body se zastaveními, k nimž bude na webu přidán výklad, čím je místo zajímavé. Zájemci si tak budou moci podrobný popis trasy doma v klidu prostudovat, případně vytisknout a vyrazit s ním na cestu. V Informační kanceláři v budově úřadu městské části (nám. Míru 20) budou k dispozici informační letáky ke každé jednotlivé stezce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …