Praha: Má vlast cestami proměn začne na Vyšehradě

14.05.2018 11:26

Slavnostní zahájení 10. ročníku národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn proběhne 19. 5. 2018 na pražském Vyšehradě od 11 hodin.

Praha: Má vlast cestami proměn začne na Vyšehradě
Foto: commons.wikimedia.org/ŠJů
Popisek: Vyšehrad, pohled z železničního mostu

Letos se vám představí 121 nových proměn ze všech koutů celé republiky. Všechny proměny pohromadě lze vidět jen na Vyšehradě, poté se rozjedou v jednotlivých kolekcích na svou roční pouť po naší vlasti. V rámci doprovodného programu zahraje Spirituál Kvintet, zatančí Hanácký spolek Tovačovské Hatě, představí se herci ze seriálu První republika a řada dalších. Za symbolické vstupné budou přístupné vyšehradské památky a již tradičně budou pro návštěvníky připraveny stánky s regionálními výrobky i dobrotami.    

Výstava Má vlast cestami proměn vypráví o snaze lidí přetvořit své okolí v krásnější místo. Vypráví o lásce ke svému okolí, vlasti i naší historii.

Zapomenuté, rozbité a zničené. Tak často končily velké i malé památky naší vlasti. Ale někdy, a v poslední době čím dál častěji, se objeví člověk nebo skupina lidí, kteří se rozhodnou současný stav změnit. Křížky u cest, kapličky, kostely, parky a hřbitovy, ale třeba i místa, kde si mohou hrát děti. Všude tam přichází s obnovou nový život.

Národní putovní výstava Má vlast cestami proměn již 9 let představuje lidem po celé republice místa, která prošla proměnou, a také ty, kteří za jednotlivými projekty stojí. Ukazuje, že při láskyplném a zodpovědném přístupu ke svému okolí, kraji i celé vlasti se dá mnohé změnit. Výstava je především poděkováním autorům proměn, ale doufejme, že i inspirací pro ostatní. A mimo jiné také skvělým rádcem, kam na výlety…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…