Pramet vybírá zaměstnance již během univerzitních studií

31.01.2013 18:29

Kvalitní podnikový management si dobře uvědomuje, že základem úspěchu je nejen vlastní výroba, ale především úroveň zaměstnanců. Těch kvalitních je obzvláště v technických oborech dlouhodobý nedostatek.

Pramet vybírá zaměstnance již během univerzitních studií
Foto: Pramet Tools
Popisek: Ilustrační fotografie produktů firmy Pramet Tools

Český strojírenský podnik Pramet není v tomto ohledu výjimkou, a proto se dlouhodobě snaží aktivně spolupracovat s akademickou sférou. Svou strategii staví na konstantní podpoře vzdělávání - a to nejen vlastního personálu, ale i univerzitní výuky na významných českých technických vysokých školách. Bývá spojován především s Vysokou školou báňskou v Ostravě, ale spolupráce se zdaleka neomezuje pouze na severomoravský region. 

Pramet je propojen se všemi technickými školami v České republice a prostřednictvím vlastní pobočky i na Slovensku. Intenzivně kooperuje především s Vysokou školou báňskou v Ostravě, VUT v Brně a pražským ČVUT. „Této spolupráce si velmi ceníme a věříme, že i díky naší podpoře bude u nás dostatek kvalitních inženýrů na velmi vysoké úrovni. Neopomenutelných výsledků dosahujeme také ve spojení s Ústavem strojírenské technologie, který se zabývá rozvojem technologie obrábění a obráběcích strojů. Vychovává celou řadu doktorandů a je to špičkové pracoviště, a to i v celoevropském měřítku“, komentuje generální ředitel společnosti Pramet, Ing. Petr Beneš, MBA. „Kromě zmíněných aktivit se samozřejmě zapojujeme i do studentských praxí, exkurzí
a řešení diplomových a dalších absolventských prací“, dodává.

Pramet již několik let podporuje také Centrum bakalářských studií v Šumperku, které bylo první dva roky provozováno právě v prostorách tohoto podniku.

Jedná se o detašované pracoviště ostravské VŠB, které funguje již deset let. Umožňuje tříleté bakalářské studium v prezenční i kombinované formě a aktuálně zde studuje kolem 170 studentů. V některých letech dokonce převyšuje počet zájemců o studium množství přihlášených na odpovídající obory v domovské Ostravě. „Realizovaná výuka je velmi kvalitní, což lze posoudit na úrovni absolventů. Celá řada studentů se může pochlubit vynikajícími studijními výsledky. Ne náhodou z jejich okruhu často rekrutujeme naše zaměstnance nebo studijní obory využíváme ke zvyšování kvalifikace stávajících pracovníků. Jedním z hlavních přínosů je fakt, že studium v Šumperku není tak finančně náročné, jako v českých či moravských metropolích. Centrum tedy dává možnost i hůře situovaným talentovaným studentům, kteří by si ho jinak nemohli dovolit“, vysvětluje Ing. Petr Beneš.

Jedná se o unikátní řešení, které funguje na bázi propojení univerzitního studia, lokálních podniků i místní samosprávy. K podpoře provozu byl zřízen nadační fond, do nějž přispívají členové i další dárci.

O společnosti Pramet

Společnost Pramet Tools s.r.o. se zabývá vývojem, výrobou a prodejem obráběcích nástrojů ze slinutých karbidů. Více než 60letá tradice a zkušenosti ve výrobě slinutého karbidu, stejně jako reprodukovatelná kvalita materiálů a kontinuální výzkum i vývoj umožnily firmě Pramet udržet si jednu z vedoucích pozic v daném sortimentu na tuzemském teritoriu a také ve střední a východní Evropě. Získává navíc stále vyšší uplatnění na náročných exportních trzích, na něž soustavně expanduje. Téměř dvě třetiny produkce jsou určeny pro export, 40 % pro český a slovenský trh. Od roku 2000 společnost Pramet Tools díky vlastnímu vývoji a výzkumu prakticky kompletně inovovala výrobní sortiment, který tak plně odpovídá požadavkům moderních technologických postupů obrábění a ve srovnání s původním sortimentem vykazuje skokový nárůst výkonnosti. Další informace naleznete  na: www.pramet.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: V rukou celníků skončila obuv, parfémy, šperky a další zboží

7:23 Celní správa: V rukou celníků skončila obuv, parfémy, šperky a další zboží

Pro podezření z porušení práv duševního vlastnictví zadrželi královéhradečtí celníci v minulých dnec…