Právní zástupce ÚZSVM úspěšně uhájil státu více než 70 milionů

29.05.2021 20:15

V soudním sporu mezi společností O2 Czech Republic a Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) dal odvolací soud za pravdu právnímu zástupci ÚZSVM, který obhajoval žalovaný ČTÚ.

Právní zástupce ÚZSVM úspěšně uhájil státu více než 70 milionů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Podstatou sporu byl požadavek společnosti O2 Czech Republic na zadostiučinění za údajnou nemajetkovou újmu ve výši 87 102 952 Kč. Ta měla žalobci vzniknout tím, že Český telekomunikační úřad v 15 127 správních řízeních, která na návrh žalobce vede, překročil zákonem stanovenou lhůtu k vydání rozhodnutí. Jednalo se o správní řízení týkající se nezaplacených faktur klientů této telekomunikační společnosti.

Soud prvního stupně již v minulosti soudní řízení pro zpětvzetí žaloby co do částky 16 633 700 Kč zastavil a ve zbytku 70 469 252 Kč žalobě vyhověl. Avšak odvolací soud vyhlásil rozsudek, kterým změnil rozsudek soudu prvního stupně tak, že žalobu ohledně částky 70 469 252 Kč zcela zamítl, čímž si ÚZSVM připsal plný úspěch v obhajobě Českého telekomunikačního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…